31 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Madziu sukienka wyszła bardzo dobrze!!!A do szelek już masz wprawę jak będziesz miała szyć to drugi raz wspomnij moje słowa("czy można tak drygi raz???Ale drugi raz tak się nie da-LEPIEJ MOŻNA")!!!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szelki piękne, na drugi raz nawet nie zauważysz jak uszyjesz jeszcze lepsze ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Trudnego wyzwania się podjęłaś - szczerze podziwiam!!
Sukienka nie w moim stylu ale uszyta naprawdę po mistrzowsku ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie cantara one tylko tak niepozornie wyglądają, ale żeby je dobrze wyprofilować żeby tak ładnie leżały to śię dopiero trza nakombinować
Ale było , mineło ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Sukienka piękna i wcale ci się nie dziwię że musiałaś się namęczyć przy szelkach,pewnie wiele przymiarek było zanim szelki pięknie przyległy
![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Magdziu, przepiękna ta suknia ślubna, udała Ci się znakomicie !! A co do tych szelek , to wiem, że mogą sprawić kłopoty przy ukształtowaniu sukienki na klientce, bo sam miałem podobny problem przy szyciu kiedyś sukienki wieczorowej. Klientka miała piękny, obfity biust i przy każdej przymiarce podobne szeleczki odstawały. Trochę musiałem się nakombinować, a tu jeszcze na dodatek dekoncentrował mnie piękny biust klientki. Wierzcie mi, rola damskiego krawca wcale nie jest łatwa, czyha tyle pokus ........
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja dopiero poznaje tajniki szycia-i faktycznie coraz czesciej dostrzegam, że to co wydawało sie trywialne jest trudne o zrobienia. Jeszcze tyyyle do nauczenia i do naprucia ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A to moja ostatnio uszyta sukienka. Ostatnio więcej szyję dla dzieci, bo wiadomom zima idzie i trzeba je jakoś zaopatrzyć w cieplejsze ciuszki.Jak porobię zdjęcia to pokażę co potworzyłam.Narazie taka skromna sukienka -wykrój z burdy- materiał to dzianinka.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No tak!!!! i nie ma zdjęcia. To może teraz się uda.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo,bardzo ładna Madziu!!!Kolorek jaki ładny!
|
31 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.