Stara Gwardia
![]() |
|
Ja miałam tez malá przygodę
![]() ![]() Dodam ze te babki to żywcem wzięte z serii filmów które teraz lecá w telewizji "My big fat gipsy wedding". Galy mi wychodziły ze zdziwienia w co one chca wlozyc te biedne dziecko. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja dość nie dawno temu miałam przypadek z panem który na żywca chciał, aby mu podkoszulek przerobić tzn. podkoszulek miał ozdobne lewe szwy.... albo inaczej szwy wewnętrzne były na zewnątrz, no i jemu się nie podobało to i żeby mu przeszyć by te brzegi szwów były jednak wewnątrz.
Nie było by to takie trudne po: 1) podkoszulek miał kołnierz w sumie to taka polówka 2) miała multum wstawek z różnych kolorów 3) podkoszulek miał centralnie pod zapięciem dużą plamę 4) w tyle pod kołnierzem była dziura którą ktoś próbował zacerować ręcznie. 5) z boku puszczone oczko 6) podkoszulek strasznie śmierdział papierosami i jeszcze się pyta czy 10 zł wystarczy za przeróbkę. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czytam i smieje sie bo oczyma wyobrazni widze ten abazur w roli sukienki na biednym dzieciaku... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
na dodatek ten abażur byl taki ciemny pomarańcz nie pierwszej mlodosci ,a sukienka jasny fiolet (lila)z szyfonu i pod spodem na halce tiul.
Na sile nalegały zeby w przymierzalni wsadzić tego dzieciaka do tego abażura ,ze one mi pokazá jak to ma wyglac.Na oko abazór byl za długi i za szeroki ,nie mam pojęcia jak ta dziewczynka by się w tej budowli poruszała.Tak teraz musle ze ona byla mlodsza niz 5 lat ,moze 3,5 -4 .MASAKRA Nie zgodziłam się na taki cyrk ,bo ten abażur mial pelno ostrych końcówek po upilowani górnego stelaża do żarówy.Nie chciałam miec problemów gdyby dzieciak się pokaleczył. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
anistach-ze starymi lumpami do przeróbki to trzeba byc czujnym.Pewnego razy tez przyszedł do mnie niedomyty starszy facet i przyniósł stara poplamiona ,rdza i plesnia powlokę na koldre,chciał zeby mu z tego zrobić 2 zasłony
![]() Ale po jakis paru miesiącach znowu przyszedł ale juz z nowa czysta powłoczka ,ze chce znowu 2 zasłony z tego.Zgodziłam się i nie wzielam pieniędzy za to z góry ,pomyslalam ze nowá to odbierze.AAAAAAAAAA on nie przyszedł nie odebral i teraz mi to zalega. ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
To powinno być karalne ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
chyba wywołałam wilka z lasu tym wcześniejszym postem ![]() ![]() ![]() Trochę, że nie powiem bardzo byłam przerażona tą sytuacją, w sumie bałam się otworzyć drzwi, widząc że jest pijany. W domu byłam sama z trójką dzieci, mąż na uczelni, a siostra która mieszka obok pojechała do kościoła. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dlatego nie chciałabym przyjmować klientów w domu ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zawsze jest jakieś ryzyko, do mnie kiedyś przyszła cyganka i zaczeła mi (bez mojej zgody wróżyć) i domagała się usilnie wynagrodzenia za swoje gadanie- po kilku ponagleniach wyszła ale i tak wychodząc rzuciła jakieś przekleństwo pomijając pijaków co to chcą niby na chleb a jedzie od nich alkoholem na kilka metrów. Już nie raz słyszałam o takich akcjach, że ktoś poszedł na zaplecze po torebkę żeby takiemu dać a potem coś zginęło albo wlazł na zaplecze albo jeszcze gorzej dobierał się do kasy albo kasetki... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czeremcha czasami i do zakładu strach wpuscic
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.