25 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25
Stara Gwardia
![]() |
|
Koma, powiedz proszę czy masz już tę stopkę? Jak się sprawuje, no i czy drogie toto? Dzięki
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć!
Piszę jako osoba początkująca w temacie szycia czegoś innego niż poszewki i zasłony (czyli najprostsze rzeczy ![]() Wzięłam się za szycie dzianin. Zachęcona tematem zainwestowałam w lamownik. Kupiłam lamownik, uchwyt do niego i ... stanęłam. Mam maszynę Lucznik Mini i w teorii pasujący zestaw do niego. Niestety lucznik nie przyszlal instrukcji montażu, w instrukcji maszyny też nie ma a i dział pomocy łucznika jest skąpy. Z mężem od dwóch dni próbujemy to zamontować ![]() Jak to się robi? ![]() Myślimy, że dobrze skręciliśmy lamownik z uchwytem ale uchywt nijak nie pasuje do trzpienia. Może ma ktoś zdjęcia jak to ma wyglądać? ![]() Pozdrawiam, Ewa |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zaznaczam że obsolutnie nie wiem jak ma to wygladać w tej maszynie,ale zazwyczaj w maszynach przemyslowych jak i w mojej domowej husgvarnie lamownik jest obrócony o90° w stosunku do tego co z męzem uzykaliscie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cześć UwarZona!
Piątek, wieczór, czas na seans ; ) Mam nadzieję, że film Wam pomoże. https://youtu.be/6ySSF7GH3ow?t=415 --- Ostatnio edytowane 2019-01-18 19:47:26 przez Fides --- ________________________________________________________
1200 i starczy wpisów : )
mam takie spostrzeżenie, uprzedzenie i złe doswiadczenie wyniesione z forum do "dziękuję z góry", bo to oznacza, że ktoś pyta, weźmie odpowiedź i już się nie odezwie. I człowiek nie wie czy pomógł czy nie... Ech... |
|
Świeżynek
![]() |
|
Baaardzo, bardzo dziękuje
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Proszę bardzo : )
Widziałam w opisie na stronie, że Łucznik Mini jest wymieniony. Ta stopka do mocowania na zdjęciu nie jest przykręcona. Nie udaje się jej przykręcić do igielnicy? Proszę napisać z jakiego powodu nie pasuje? ________________________________________________________
1200 i starczy wpisów : )
mam takie spostrzeżenie, uprzedzenie i złe doswiadczenie wyniesione z forum do "dziękuję z góry", bo to oznacza, że ktoś pyta, weźmie odpowiedź i już się nie odezwie. I człowiek nie wie czy pomógł czy nie... Ech... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja go też mam,polecam...nieuregulowany, 2.5 cm z jenej strony, ale wejścia b. OK.
Inaczej można 'zaprogramować" linijkę z wysięgnikiem, podczepić a. wfastrygować, a nawet komputer... ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
25 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.