Stara Gwardia
![]() |
|
śliczna bluzka i kolor piękny a ajaki to materiał? jeśli można spytać
Stara Gwardia
![]() |
|
Bluzka jest uszyta z dzianiny, która w sklepie miała nazwę angorka.
Pajesia możesz zszywać na Łuczniku, ale proponowałabym najpierw zszyć szwy drobnym zygzakiem, odrobinę szerszym niż do dziurek i rzadszym, a następnie obrzucić krawędzie, ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Musiałam sobie zrobić mały przerywnik i uszyć jakiś drobiazg. Tym razem padło na portfelik. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bluzka wygląda na milusią ,wygodny fason .
A portfelik słodki . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ok, przećwiczę na sweterkach dla lalek dzieci
![]() krawędzie też zygzakiem, prawda? gęstszym nieco, ale nie za bardzo by nadal był elastyczny? czy tak? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak obrzucać też zygzakiem. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w igłę do dzianiny, zapobiega puszczaniu oczek w uszytej bluzce. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I portfelik też świetny. Słodki. ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
o, o tych igłach można by napisać w wątku "niezbędnik każdej krawcowej"; ja nie czuję się kompetentna, bo wyróżniam póki co: złote czyli uniwersalne (jeśli nie mylę czegoś), niebieskie do jeansu i teraz dowiaduję się o specjalnych do dzianin...
A czy na Łuczniku 466 można szyć igłą podwójną (przypuszczam, że nie, bo naprężacz jest jeden... Ale Wy Profesjonaliści będziecie wiedzieć lepiej) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem jaki ten symbol ma chwytacz. Jeżeli bębenek ze szpuleczką wkładasz z boku maszyny to nie można szyć igłą podwójną, ale za to można igłą z dwoma dziurkami dzięki czemu uzyskuje się dwukolorową nitkę. Jeżeli masz bębenek wkładany z przodu maszyny to możesz szyć podwójną igłą.
Co do igieł, to wydawało mi się, że złote są właśnie do dzianin. --- Ostatnio edytowane 2010-01-19 21:58:20 przez panett --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Byłoby super jakby któraś z profesjonalistek opisała jakie są igły i do czego...
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.