Wersja do druku

166 stron: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Stasiek jest cudny!!!Ale ma fajne geterki!!!Urzekła mnie bluzka prosta,skromna i fajny kolor!Szyj Susannko szyj!!!
Administrator
Straszecznie podobają mi się te panele, inne rzeczy też, ale jednak...
Co do niejadków: cześniej czy później przechodzi..
Dziękuję. Wczoraj wypatrzyłam kolejne panele które mnie urzekły i chcę uszyć kolejne (to taki drugi strzał w stopę, a co!)
Oj, faktycznie, że Stachu już "zbyczał"...:)
Prędziorem mu poszło - przecież dopiero się urodził! A teraz - normalnie już koleżka!:)
Pali już? Browarki łoi do poduchy? No bo o "godke" to się nawet nie pytam...:D

Nie pije, nie pali i nie godo - jeszcze ;)

A teraz co do paneli - ładne, staranne, jak to zwykle u Ciebie.
O ile nie przepadam za firankami, zasłonkami i tego typu ozdobami okien, to te mi się akurat podobają.
Ale - wnosząc z rozległości Waszego zamczyska - dopiero zaczynasz?:)
Poznaję po widoku z okna, że to pewnie drugi poziom północnego skrzydła?
A jeszcze zachodnie, wieża, poddasze zamku wysokiego...
No nic, bądź dzielna..! :)

Kochany to domek letniskowy, obszycie wszystkich okien w zamczysku dopiero przede mną ;) :P
Stasiek jest cudny!!!Ale ma fajne geterki!!!Urzekła mnie bluzka prosta,skromna i fajny kolor!Szyj Susannko szyj!!!

Dzięki Trinny :) Stasiek cudny ale nie znam dziecka tak płaczliwego jak on :( To koszmar. Mam nadzieję, że wkrótce z tego wyrośnie...

A propos szycia - na szybciora uszyłam bluzkę z tkaniny w pepitkę.
Teraz niestety zabieram się za przeróbki dla znajomych bleeeeeeeeeeeeeeee....

* Susanna szyje - mój blog :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Krawiec-Filozof
To jeszcze w dodatku Pałac Letni posiadacie?
No tak... A na służbie się oszczędza... :D
https://www.facebook.com/Zibiasz
Administrator
Po co służba - toć ja jestem ;)

Krawiec-Filozof
Po co służba - toć ja jestem ;)
Magdusia! A z jakiejż to przyczyny masz takie zaniżone mniemanie o sobie?!
Chyba chłop Cię nie bije, bo dotychczas przedstawiałaś go w jak najlepszym świetle...?:)
A co do poprawek dla znajomych - to najgorsze, co może spotkać szyjącego...:wnerw:
Przychodzą z takimi pierdołami, które zajmują więcej czasu, niż to warte, bo ja bym już taki łach wypirzył do hasioka...
"Ale przecież to machniesz w 10 minut..."
No niby tak, ale muszę przerwać inną robotę, przestroić maszynę, a poza tym rozkminić, jak to było uszyte! Niektóre ciuchy są szyte tak pod górkę, że ratowanie ich zabiera więcej czasu i nerwów, niżeli uszycie od nowa...
Najszczersze wyrazy! Bądź dzielna!:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
Bluzka extra Sus:kwiatek::kwiatek::kwiatek:

Zaaklimatyzowany
Sus myślałam, że to sukienka na zdjęciu :)! Świetnie wygląda w połączeniu ze spódnicą. Ja niestety w takim wzorze wyglądałabym jak siostra Pudziana :(
Administrator
Od dawna nie uszyłam niczego ambitniejszego więc bardzo się ciesze z tej oto "pociętej" sukienki z Burdy 10/2014. Zaczęłam, jak to zawsze ja, z kopyta a po pewnym czasie przyszło załamanie i rzuciłam wszystko. Na szczęście w sobotę naszła mnie wena i skończyłam szyć. Póki co mam kilka ciuchów skrojonych, które czekają na swoją kolej od dawna i chciałaby je wreszcie skończyć.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
ja mam tak samo wlasnie, ze czesto chce cos uszyc ale nie moge sie zdecydowac ktora tkanine wybrac /mam cala szafe/ mysle, czy to bedzie ładnie czy tez nie...czasem mi po prostu szkoda pociac tkaniny bo jakby nie bylo z gotowymi wykrojami jest roznie, u mnie akurat na korzysc wypada burda, z papavero czesto wykroje byly np za ciasne w podkrojach czy rekawy za krotkie itd.i wtedy trzeba sie wiecej nagimnastykowac, i gdyby czlowiek wiedzial to by sam sobie uszyl bez wykroju, lub na podstawie juz sprawdzonego.
No i osobna kupka na "rzeczy do zrobienia/dokonczenia " to chyba wynika z braku czasu i czasem tez weny na szycie po prostu.
Stara Gwardia
Bardzo fajny model , ale na żywej kobiecie bym go chciała zobaczyć!

166 stron: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.