166 stron: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Stasiek jest cudny!!!Ale ma fajne geterki!!!Urzekła mnie bluzka prosta,skromna i fajny kolor!Szyj Susannko szyj!!!
|
|
Administrator
![]() |
|
Dziękuję. Wczoraj wypatrzyłam kolejne panele które mnie urzekły i chcę uszyć kolejne (to taki drugi strzał w stopę, a co!)
Nie pije, nie pali i nie godo - jeszcze ![]()
Kochany to domek letniskowy, obszycie wszystkich okien w zamczysku dopiero przede mną ![]()
Dzięki Trinny ![]() ![]() A propos szycia - na szybciora uszyłam bluzkę z tkaniny w pepitkę. Teraz niestety zabieram się za przeróbki dla znajomych bleeeeeeeeeeeeeeee.... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
To jeszcze w dodatku Pałac Letni posiadacie?
No tak... A na służbie się oszczędza... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Administrator
![]() |
|
Po co służba - toć ja jestem ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Magdusia! A z jakiejż to przyczyny masz takie zaniżone mniemanie o sobie?!
Chyba chłop Cię nie bije, bo dotychczas przedstawiałaś go w jak najlepszym świetle...? ![]() A co do poprawek dla znajomych - to najgorsze, co może spotkać szyjącego... ![]() Przychodzą z takimi pierdołami, które zajmują więcej czasu, niż to warte, bo ja bym już taki łach wypirzył do hasioka... "Ale przecież to machniesz w 10 minut..." No niby tak, ale muszę przerwać inną robotę, przestroić maszynę, a poza tym rozkminić, jak to było uszyte! Niektóre ciuchy są szyte tak pod górkę, że ratowanie ich zabiera więcej czasu i nerwów, niżeli uszycie od nowa... Najszczersze wyrazy! Bądź dzielna! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bluzka extra Sus
![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Sus myślałam, że to sukienka na zdjęciu
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Od dawna nie uszyłam niczego ambitniejszego więc bardzo się ciesze z tej oto "pociętej" sukienki z Burdy 10/2014. Zaczęłam, jak to zawsze ja, z kopyta a po pewnym czasie przyszło załamanie i rzuciłam wszystko. Na szczęście w sobotę naszła mnie wena i skończyłam szyć. Póki co mam kilka ciuchów skrojonych, które czekają na swoją kolej od dawna i chciałaby je wreszcie skończyć.
![]() |
|
ja mam tak samo wlasnie, ze czesto chce cos uszyc ale nie moge sie zdecydowac ktora tkanine wybrac /mam cala szafe/ mysle, czy to bedzie ładnie czy tez nie...czasem mi po prostu szkoda pociac tkaniny bo jakby nie bylo z gotowymi wykrojami jest roznie, u mnie akurat na korzysc wypada burda, z papavero czesto wykroje byly np za ciasne w podkrojach czy rekawy za krotkie itd.i wtedy trzeba sie wiecej nagimnastykowac, i gdyby czlowiek wiedzial to by sam sobie uszyl bez wykroju, lub na podstawie juz sprawdzonego.
No i osobna kupka na "rzeczy do zrobienia/dokonczenia " to chyba wynika z braku czasu i czasem tez weny na szycie po prostu. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo fajny model , ale na żywej kobiecie bym go chciała zobaczyć!
|
166 stron: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.