| Krawiec-Filozof
  |  | 
| Oj nie, no... A gdzie pępuńcio? Gdzie obojczyki? I łopatek pewnie też nie ma?    Do poprawki!   A przy okazji poprawek - to jeszcze kawałeczek szyi by się przydał, co?  ________________________________________________________ Maszyna do szycia składa się z: 
 1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Pff.. jak Marchewkowa pokazała swój manekin, to nikt się jakoś nie czepiał zaniku obojczyków i krótkiej szyi, pff.. :P
 Wiem, wiem, jej talia przyćmiła wszystkie inne detale  ________________________________________________________ Magdalena
 http://sonata-na-miare.blogspot.com/ | |
| Stara Gwardia
 |  | 
| Meg, Angela fajowa    Chyba też spróbuję sił. ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Yolu, próbuj, próbuj, to banalnie proste.
 Przekazałam Angeli komplement, dziękuję  ________________________________________________________ Magdalena
 http://sonata-na-miare.blogspot.com/ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Mam i ja swojego "klona"   . Pokaźny, jak oryginał, ale talia zaznaczona, a co    może się na coś przyda. Owijała mnie wnuczka i córka. Kiedy stałam taka srebrna to wnuczka zapytała czy pracuję w NASA. Tak w pierwszej chwili chciałam mojego manekina nazwać - NASA - ale jednak się rozmyśliłam. Wypełnienie to trochę ścinków materiału, stary sweter pocięty na kawałki i makulatura - gazetki reklamowe głównie z Lidla. Spód z kartonu, też z Lidla. Uszyłam "koszulkę" z dzianiny, jakieś coś sztuczne, trochę śliskie.  Oto on, na razie bezimienny   . Franca pojedzie do córki, mają podobne wymiary  . | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Świetny manekin.Też bym chciała zrobić ale boję się skorzystać z pomocy mojej córki, bo ona jest niecierpliwa i mogłabym zostać w tym kokonie   | |
| Administrator
  |  | 
| Wow super wyszedł no i najważniejsze, że najdokładniej odzwierciedla Twoją figurę    Wielkie  ________________________________________________________ * eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria   rabat10  - z tym kodem zakupy tańsze o 10% * Susanna szyje - mój blog   | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Dziękuję Wam dziewczyny   . Oznajmiam, że mój manekin nazywa się Lolita, takie imię sobie przyniósł  . Chyba żadna forumowiczka nie nosi takiego imienia? Mogłoby być przykro że tak manekina nazwałam. Wiesz Susanna, z tą dokładnością to wyszło niezupełnie dokładnie   . Chyba córka chciała mnie "odchudzić" i za mocno ściskała taśmą, zwłaszcza w biuście. Założyłam Lolicie moją bluzkę i okazało się że bluzka w biuście jest za luźna. Lola ma mniejszy i wyżej umiejscowiony biust przez co zaszewki są nie na swoim miejscu, wygląda to paskudnie. Nie wiem, jakieś silikony jej zafunduję   albo gąbkę przykleję. Na zdjęciu widać jaka jest różnica - lewa miseczka bez wypełnienia, prawa wypchana skarpetką. A może po prostu będę Lolicie na czas przymiarek zakładała biustonosz? Marianka, Ty się nic a nic nie bój, obklejanie taśmą szybko idzie, a uciechy przy tym mnóstwo. Tylko uprzedź córkę by Cię w biuście za ciasno nie owijała bo możesz mieć problem jak ja. | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Jakłuczniku twoja Lolita wygląda ekstra   a  pomysł z biustonoszem super tylko musiałabyś mu kupić usztywniony  i chyba taniej będzie zrobić nowego. Ja też mam takiego manekina  a taśmą owijał mnie mąż  swojego nazwałam  "Tosia 2"Ale niestety ostatnio był potrzebny moim wnukom do zabawy i teraz troszkę mizernie wygląda i trzeba pomyśleć o nowym  Ale teraz to musi przyjechać córka a że ona też chce takiego  to zrobimy za jednym zamachem dwa  | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Tosial, zabawiłam się w chirurga plastycznego - no i proszę co wyszło   (teraz to chyba by pasowało nazwać Cycolina   ) Dodałam dwie poduszeczki "naramienne" z jednej strony, dwie z drugiej strony, pozaklejałam taśmą i teraz może być. Ale o nowym też myślę, niech tylko się skończą przygotowania do wesela. | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook