Stara Gwardia
![]() |
|
Wczoraj udało mi sie zakupić burde w języku polskim,normalnie jestem w szoku że nawet w Angli pamiętają o takiej gazetce ![]() ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii POGADUCHY PRZY KAWIE. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
na starym forum dziewczyny wstawiły linki, anglojęzyczne chyba, propozycje wypychania były takie, by wypychać resztkami/ścinkami materiałów. ja mam przygotowany worek ścinków z polaru, myślę, że możesz wypchać starymi/niemodnymi ubraniami - to chyba rozsądniejsze niż wydawanie pieniędzy na watę. jak ustawić na stojaku? tamte filmiki mówiły o kiju od szczotki, a nawet o pniu zużytej naturalnej choinki
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja go nie bede wbijać na zaden patyk czy coś takiego jak bede szyła to bedzie sobie stał na taborecie lub na stole, a jesli chodzi o ścinki lub tare ubrania no to tu bedzie problem bo ja wszystkie stare rzeczy zostawiłam w Polsce no a zamiast waty można kupić poduche z watą i to wyjdzie taniej ![]() Dlatego też pomyslałam o gazetach ![]() Dzieki Pajesiu za odpowiedz ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
> zamiast waty można kupić poduche z watą i to wyjdzie taniej
Na pewno, zwłaszcza jeśli poducha z Primarku. Gazety - raczej nie /z powodu słabej plastyczności/. Poza tym - pomyśl o stabilnej, ciężkiej podstawie. Nie wyobrażam sobie współpracy z lekkim manekinem. który będzie się co chwile przewracał. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czeremcha napisała: Poza tym - pomyśl o stabilnej, ciężkiej podstawie. Nie wyobrażam sobie współpracy z lekkim manekinem. który będzie się co chwile przewracał.
no właśnie... tak sobie myślę o wypchaniu okolic bioder pociętymi spodniami dżinsowymi - są dosyć ciężkie, mnie kusi, żeby jednak postawić na jakimś kiju w podstawce pod choinkę (można zalać gipsem i wzbogacić go kamieniami? ![]() a co myślicie o pokryciu takiego poklejonego taśmą klejącą manekina papierową masą? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a jak będziesz chciała póniej wbić szpilke w manekina? bo taka masa jest póżniej twarda prawda?
Stara Gwardia
![]() |
|
no właśnie, nie mam pojęcia jaka będzie potem. bo samą taśmę jak zostawić, to będzie się siepać, a masa papierowa pylić? tak sobie teraz myślę... poza tym mam tendencję, gdy coś na czymś szyję, np fastryguję na kolanie, to zszywam przewidziane kawałki z, np, spodniami, które mam na sobie
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-05-24 21:40:45 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to ja proponuje abyś go pokryła eee (jak to sie nazywało???) Lakierem albo coś w tym stylu, o albo pomaluje go farbą taka co sie błyszczy i jest miła w dotyku i najczęsciej jest w szkołach,, ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Lamperia. Ale nie wiem czy by się sprawdziła - manekin byłby miękkawy i przy nacisku albo uderzeniu mogłaby popękać. ________________________________________________________
Miłośnik smoły bez mleka to fan minimalizmu, do życia podchodzi na serio.. |
|
Świeżynek
![]() |
|
A nie myślałaś, żeby wypełnić manekina albo gąbką, albo łuskami z kaszy gryczanej?! To ostatnie chyba najbardziej polecam
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.