Świeżynek
![]() |
|
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum. nie szyję ale może za niedługo zacznę ![]() Jedyne co mi przychodzi na myśl, żeby go opisać to: przeźroczysty jak woal ale bardziej szorstki w dotyku i tak jakby o rzadszym splocie. Pomóżcie proszę. Nie jest mi on potrzebny na sukienkę ale będąc w H&M stwierdziłam, ze szukam czegoś takiego jak na zdjęciach i stąd ten tytuł posta. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja to widze z szyfonu jedwabnego.
Ta ciemniejsza bluzeczka,moze byc z batystu tak jak pisalas,lub z szyfonu syntetycznego. Ale ta jasna ja widze tylko z jedwabiu.Ona musi byc miekka .Caly jej urok jest w tej delikatnosci.Piekna jest ta bluzeczka. Pozdrawiam. Sorry.Mam nowy komputer i nie mam jeszcze polskiej czcionki. |
|
Stara Gwardia
|
|
to co pokazałaś na fotkach to szyfon....
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak też myślałam, że to szyfon tylko zabrakło mi tego słowa jak pisałam pierwszego posta. Tylko miałam wątpliwości bo jak w sklepie z materiałami widziałam szyfon to był niezbyt ładny. No ale może zależy od producenta. Będę szukała dalej. A skoro mogę liczyć na tak szybką i fachową pomoc na tym forum
![]() Jest taki materiał podobny do szyfonu który nie strzępi się i nie trzeba go podszywać gdyby chciało się uszyć coś z wieeeeloma warstwami falbanek? |
|
Stara Gwardia
|
|
do szyfonu podobna jest żorżeta, ale jednak trochę się strzępi...
zawsze można brzegi obszyć lamówką, która dodaje elegancji, choć podwyższa koszty szycia. Może nasze krawcowe dorzucą coś ciekawszego... bo mnie chwilowo brakuje pomysłu na rozwiązanie Twojej zagadki ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam chwile to Wam pokażę skąd narodziło się to drugie pytanie. Zasłony z moich marzeń.... Ale nie mam pomysłu czym to obszyć żeby wyglądało delikatnie. Bo można by takie coś zrobić nawet z woalu ale szyfon byłby chyba lepszy. Zakochałam się w tych zasłonach, te brązowe na dodatek idealnie pasowałyby mi do dużego pokoju hucznie zwanego salonem
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ale one są piękne! Też chce takie. Chyba bym nie wpadła na taki pomysł, nawet nigdzie takich nie widziałam. BOMBA!
|
|
Stara Gwardia
|
|
Na moje oko są one szyte z szyfonu kreszowanego...
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Wy macie łatwiej bo potraficie szyć
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
zatem, nie masz wyjścia: musisz zacząć ćwiczyć by dać sobie szansę i nauczyć się szyć
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.