13 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Zaaklimatyzowany
|
|
Z najnowszych informacji które do mnie dotarły to osoby zainteresowane czerskiem i nie uczestniczące w reko mogą być na czersku lecz nie mogą chodzi po terenie rekonstrukcyjnym jak czegoś się więcej dowiem to umieszcze tu te informacje ________________________________________________________
"Non progredi est regredi" |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
intrygująca ta Twoja praca i niezwykle praco- i czasochłonna, jestem pełna podziwu ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
może jutro tą trajke skoncze bo mam już jakieś 60cm a musi być w sumie 150cm ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No Chłopie, podziwiam Cię z całego serca.
Zawsze myślałam że mam cierpliwość do szycia, a tu proszę, przychodzi jeden gosć i burzy całe moje wyobrazenie o sobie. Gdyby ktoś kazał mi tak szyć ,to chyba bym się zapłakała. Szczerze podziwiam Twoją cierpliwość i Twoje prace. A wykroje to skąd bierzesz ? |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
a wykroje i wszelkie wyjaśnienia od właśnie tych kolegów w projektu ![]() szczerze mówiąc jak bym tak miał tkać tkaniny to by mnie w kaftanie wywieźli ![]() A wracając do Czerska to kierować pytania do pana który nazywa się Gotard ze Służewa. Fajnie jak bym się przyczynił, żeby ktoś się zainteresował tym hobby jakim jest rekonstrukcja. Choć dla mnie historia i reko to jest coś zdecydowanie więcej ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
|
|
mam coś dla pytających o czersk ![]() Na pewno coś się z tego wywnioskuje a ja się teraz zabieram do lektury powyższego wątku... ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To co prawda nie ta sama impreza ala ta twoja też jest ciekawa. Nie myślałam ze na zamku juz od kwietnia praca wre....
Normalnie ta impreza o którą mi chodziło to zjazd który odbywa się gdzieś w lecie i gości rózne bractwa rycerskie - był to zlot miłośników historii i gier fabularnych, czy rekonstrukcji wydarzeń historycznych, bogaty w imprezy- turnieje i konkursy. Z tego co wiem impreza była otwarta dla widzów... PS. Tu jest link do strony zamku - na pierwszej stronie jest informacja ![]() http://www.zamekczersk.pl/ No i dla miłośników rpg było kiedyś "Zamczysko"... --- Ostatnio edytowane 2012-04-06 10:37:04 przez kora --- --- Ostatnio edytowane 2012-04-06 10:37:20 przez kora --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Ja interesuje się tylko na razie imprezami w których uczestniczy projekt lub sam je organizuje ponieważ moge z wtedy liczyć na to że poziom reko bedzie o niebo lepszy i że nie będzie masówki ![]() ![]() W poniedziałek utkałem krajke ale jeszcze musze zrobić klamre to wam pokaże. A teraz wzięłem się za dzierganie skarpet tzw. naalbindingiem który udało mi się załapać w ostatnich dniach. Jak skończe to oczywiście pokaże efekty swojej pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Może również jakieś lampy bede robić ale póki co nie mam dostępu do pergaminowej skóry ;/. Może jak zakupie prawdziwą 100% wełne to zwiąże swoje ręce i poświęcenie w tkanie krajek i bawieniem się naalbindingiem. Co z tego wyjdzie to czas pokaże. A wracając do mojego stroju to paczka z materiałami mi się spóźni więc najwcześniej za jakieś 2 tygodnie coś uszyje a czas goni niestety. A impreza tuż tuż.... Pozdrawiam serdecznie ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Witam,
materiały doszły i uszyłem cotte i nogawice. Teraz bawię się z butami a jutro będe robić czepiec i toczek. A w piątek na impreze do Czerska jade więc mnie nie bedzie do poniedziałku ![]() Cotte posiada dwa 30stopniowe kliny boczne i po dwa 20stopniowe kliny na przód i tył. kwadraty pod pachami i zwężające się rękawy. Reszta raczej widoczna w miare zaraz dorzuce jeszcze kilka zdjęć ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
|
|
i zdjęcia kolejne ________________________________________________________
13 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.