Stara Gwardia

|
2012-03-23 23:11:12 Re: Prace ręczne Czabora
Stara Gwardia
|
Wcale mi to prasowanie nie przeszkadza, tak sobie tylko problem znalazłem  co one takie elegancko leżące.
Spoko.
Ale Ty też masz problem.
Przy szyciu tych mięśni nie nabierzesz
No chyba, ze częściej będziesz bale materiału przerzucał a rzadziej szył!
|
Zaaklimatyzowany

|
2012-03-24 07:42:27 Re: Prace ręczne Czabora
Zaaklimatyzowany
|
Spokojnie, robie sobie poranne i wieczorne ćwiczenia i kopie troche łopatą na działce
A przerwa w szyciu teraz będzie bo wełny nie mam. a tydzień co najmniej zejdzie jak będe ją mieć. Moge tylko pokazać projekt swojej cywilki, który już będzie do poprawki bo kolory mogą ulec zmianie. jest tam mały "byk" na rysunku bo mi pasek za nisko wyszedł ale chodzi o koncepcje  A to brązowe to płaszcz tyle że inaczej założony. A ta zielona sukienka to cotte, które trzoszeczke za długie wyszło. Musze troche popracować nad rysowaniem i proporcjami. ________________________________________________________ "Non progredi est regredi"
Załączone obrazy
Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
|
Stara Gwardia

|
2012-03-24 08:37:03 Re: Prace ręczne Czabora
Stara Gwardia
|
Ja bym nawet tak nie namalowała. Z malunków to jestem na poziomie pierwszoklasisty  ________________________________________________________ Elwira
|
Zaaklimatyzowany

|
2012-03-24 09:44:13 Re: Prace ręczne Czabora
Zaaklimatyzowany
|
|
Stara Gwardia

|
2012-03-31 05:19:10 Re: Prace ręczne Czabora
Stara Gwardia
|
Chyba już mi zaczyna brakować Twoich prac, skoro odszukałem ten wątek
Masz trudniej ze względu na czasochłonność Twojej roboty.
|
Zaaklimatyzowany

|
2012-03-31 22:43:05 Re: Prace ręczne Czabora
Zaaklimatyzowany
|
W sumie to wełne będe mieć może za tydzień więc biorę się do szycia a teraz zrobiłem sobie tzw. bardko i jutro zaczynam tkać krajke. Może ktoś wie co to jest.
Zostało mi już 28 dni do imprezy w czersku więc muszę się jakoś sprężyć ze wszystkim. Na szczęście już mam kolegów którzy mi pomagają i na zjeździe się mną zajmą i zobacze jak ta rekonstrukcja w praktyce wygląda  ________________________________________________________ "Non progredi est regredi"
|
Stara Gwardia

|
2012-04-01 02:40:45 Re: Prace ręczne Czabora
Stara Gwardia
|
Masz pojęcie kiedy to dokładnie będzie? przez parę kolejnych lat obiecywałam sobie że tam będę i... zwykle dowiadywałam sie po fakcie.
Do Czerska mam jakieś 20 kilometrów trasy  ________________________________________________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne.
|
Zaaklimatyzowany

|
2012-04-01 07:54:03 Re: Prace ręczne Czabora
Zaaklimatyzowany
|
To jest raczej impreza zamknięta, która będzie w dniach 27-29 kwiecień, ale może odwiedź forum nasze :
I pogadaj np. z Krzyśkiem z Lomszy. On jest jednym z naszych "ojców"
Chyba że ja pogadam czy mogą być jacyś goście. A czy masz może jakiś strój na pocz. XIII wieku czy tylko chciałabyś popatrzeć jako gość?
________________________________________________________ "Non progredi est regredi"
|
Stara Gwardia

|
2012-04-01 10:03:35 Re: Prace ręczne Czabora
Stara Gwardia
|
To jest raczej impreza zamknięta
A jeśli goście przybędą z beczułką dobrego trunku, to nadal?
|
Zaaklimatyzowany

|
2012-04-01 12:45:49 Re: Prace ręczne Czabora
Zaaklimatyzowany
|
Chętnych zapraszam do zarejestrowania się na forum jeśli są zainteresowani rekonstrukcją. Pogadać z Krzyśkiem z Lomszy, Piotrem h. Grzymała lub kimś innym. Bo impeza jest dość specyficzna bo wszyscy na niej są przydzieleni do jakiegoś hufca który każdy może sobie wybrać i nadzorca tego hufca musi przyjąć ciebie, ale to raczej dotyczy tych co chcą się bawić w reko. Natomiast nie wiem czy mozna sobie od tak pojechać i patrzeć więc musicie pogadać z którymś z panów. ________________________________________________________ "Non progredi est regredi"
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.