Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Gacie ciekawe, oby dobrze Ci się je nosiło! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja jestem pod wrażeniem kreatywności o konsekwentności. Się uszyło i się nosi? ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Tak na co dzień to nie nosze a przynajmniej jeszcze nie ![]() Jak uszyje cały strój to może pójde sobie w nim na spacer po mieście ![]() Ciekawe jaka będzie reakcja hehe Ale tak to planuje pójść w podstawowych ciuchach do szkoły, bo robie projekt z historii o rycerstwie i chce zaprezentować strój. Ale ogólnie fajnie sie je nosi, mimo że len nie należy do najmilszych tkanin. ________________________________________________________
"Non progredi est regredi" |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ja proponuję pojechać na Dymarki takie święto w Nowej Słupi- rycerstwo, stroje ludowe, takie cofnięcie w czasie,można pooglądać a i jak się pójdzie w takim ludowym stroju to Cie ludzie nie potraktują jak UFO. Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja szyję swoje pseudo rekonstrukcje na maszynie- przeszycie kilometrów tkaniny w rokokowej sukni zabiłoby mój cel ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
dobrze że użyłeś słowa "pseudo" rekonstrukcyjne. Nie żebym coś krytykował ale po prostu jak sie szyje ubranie z epoki to szycie też musi być dopasowane do niego. Czyli jak wiek XIII to tylko ręcznie. Jak wspomniałeś takie szycie zabiera gigantyczną ilość czasu, sił i wszystkiego, ale takie szycie w ręku od przypadku do przypadku mi akurat nie wadzi, a potem mam nie małą satysfakcję. W wakacje mam w planach uszyć namiot - również ręcznie - z grubego lnu. Jeśli chodzi o ilość tego płótna to będzie nie mała bo namiot ma mieć wymiary: 5x3x2,2m (dł;szer;wys). Nie wiem tylko czy będe mieć na to czas ale zobaczymy.
Co do wyjazdów to chce pojechać w ostatni weekend kwietnia na zjazd do Czerska ale nie wiem czy sie z ciuchami wyrobie. ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A igłą jaką? Kościaną? ![]() ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Jak bym taką miał to może bym taką szył ale póki co szyje zwykłymi igłami ________________________________________________________
|
Administrator
![]() |
|
Trza taka wystrugać ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
może sobie taką kiedyś sprawie ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.