42 strony: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Stara Gwardia
|
|
Ojojoj, ale bieda szwy... ciężka sprawa, bo widać, że naprężenie zmienia się w trakcie szycia, niektóre ściegi są luźniejsze, niektóre nie... Ja wiem, że to zabrzmi idiotycznie, ale czy na pewno dobrze nawlekasz maszynę? Ja byłam święcie przekonana, że moja maszyna źle nawija nici na bębenek a okazało się, że przy nawlekaniu omijałam taki dzyndzel regulujący naprężeniem... a schemat na maszynie jak byk pokazywał co i jak ![]() A kombinowałaś z naprężeniem nici bębenkowej? Zauważyłam też, że nowe maszyny potrzebują się "rozszyć", z biegiem czasu szyją coraz lepiej i naprężenie robi się czulsze... mówię o komputerowych maszynach (z mechanicznymi nie zauważyłam takiej prawidłowości). Ja bym oddała do serwisu, jeśli powyższe nie pomoże. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki, Aire, za odzew.
Jakoś na początku źle nawlekałam, tak samo jak Ty, choć obrazek mówił co innego ![]() Naprężenie dolnej próbowałam już na początku, jak mi batyst źle szyła i też nie pomogło. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mój brother też tak szył ,jeśli stębnowałam jedną warstwę ,podklejałam cienką flizeliną albo pod spód nieśliską podszewkę i było dobrze ,
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie to nie pomoże, bo mam przyklejoną grubą flizelinę i tak szyje
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a może nawiń jeszcze raz bębenek ,bo dolna nitka jest za luźna ,albo daj grubszą nić i skróć ścieg ,
może pomoże ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zanetta, dzięki.
Na razie szyję na starej. Kilka bluzek z dzianiny. --- Ostatnio edytowane 2013-07-29 14:58:48 przez AgaM --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudne bluzeczki! Najbardziej mnie urzekła druga, z domkami... Piękny motyw i kolory! ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A mi się najbardziej podoba ostatnia ![]() Lubię kwiaty i róż. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Bluzka z domkiem - ale fajna! Fajny krój i fajny motyw na dzianince ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki
![]() 2. i 3. bluzka ma domki. |
42 strony: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.