42 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Uszyłam pierwszy raz coś z jedwabiu. Długo się czaiłam, zanim zaczęłam. Udało mi się w pasmanterii kupić igłę 60, użyłam też jedwabnych nici. Nie było źle, ale przy obrzucaniu zapasów chyba z 5 razy nitka mi się zaplątała i musiałam obciąć i na nowo nawlekać.
Jak Wam się widzi? Trochę workowata, choć wzięłam za mały na mnie rozmiar (36), ale chciałam coś prostego, bez zapięcia. Miała być jeszcze z rozciętym dekoltem, jak sukienka w Burdzie z tego wykroju, ale w trakcie szycia zrezygnowałam. Obawiałam się, że dekolt, i tak już szeroki, całkiem się rozlezie. Bluzka - Burda 12/2011 Spódnica ołówkowa - Papavero --- Ostatnio edytowane 2012-06-25 11:00:24 przez AgaM --- --- Ostatnio edytowane 2012-06-25 11:07:47 przez AgaM --- |
|
Administrator
![]() |
|
Jaki piękny jedwab! Gdzie kupiłaś?? Drogi był? Jestem zachwycona. Prosta bluzka a jak ciekawe wygląda ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki, Sus
![]() Kupiłam w sklepie Natan, o którym pisałam w wątku o sklepach. Był w promocji (15,50 za 0,5m). Kupiłam 1 m, dali 1,2m, więc długi rękaw wyszedł (był ciut dłuższy nawet, ale skróciłam). Jest bardzo miła na ciele. Ciekawa jestem, co będzie po praniu. |
|
Administrator
![]() |
|
W piątek kupiłam 1,5 m jedwabiu ale u nas był po 11 zł za 1 m ![]() Ale ten Twój to bardzo, bardzo mi się podoba. Muszę zerknąć do tego sklepu ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wzięło mnie na torby. Jedna na prezent, druga wreszcie dla mnie.
Szara uszyta ze spódnicy na wagę (ok. 3,50zł), podszewka z koszuli męża (prezent, czyli 0zł). Nieźle się namyślałam, nakombinowałam, bo pierwszy raz tak wszywałam zamek i robiłam takie kieszenie. Nadają się do wyjścia na ulicę? Przy okazji stara (szyta ileś kg temu) sukienka z Burdy. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no pewnie że się nadaje, super!! ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Nadają się jak najbardziej ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki za akceptację.
Sus, jakoś może niedowiarek jestem, ale nie bardzo mi się widzi, że za 11 zł jedwab jest naturalny, a nie jakiś wiskozowy czy coś. |
|
Administrator
![]() |
|
Ja też nie wierze ze to naturalny ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
AgaM bardzo ładnie szyjesz, obejrzałam wszystkie Twoje prace, które tu pokazałaś, odszyte pierwsza klasa, gratulować ![]() ________________________________________________________
|
42 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.