Wersja do druku

62 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Na mojej jest 220-230 volt.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Ach czyli jednak musialabym uzyc konwertera woltażu :/ To chyba jednak z Polski zamowie :)

Dziekuje za sprawdzenie Aniu!
Stara Gwardia
:) nadrobiłam "zaległości" i tez przez moment sie zastanawiałam nad ściągnięciem maszyny z USA ale tylko przez moment gdyż nikt ze znajomych nie miał znajomych coby mogli mi nabyć :bezradny: ale jak czytam może i dobrze się stało..
Nawet przymierzałam sie do UK ale jak zobaczyłam ceny to zbladłam i tym o to sposobem mam z Polski:)
Martynior jeżeli jeszcze chcesz to jutro mogę zarzucić Ci troch ściegów z singielki aaa czekaj małe kwiatuszki mogę Ci już pokazać o proszę :)

edit: oo doczytałam chyba jednak chcesz coś innego kupić :)

--- Ostatnio edytowane 2013-02-28 21:28:47 przez polla ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
No Singer wcale nie wychodzi z mojej glowy ;) Ale w UK miałabym prawie to samo pod nazwa 'Silver Crescent'.. I jak Ania wypatrzyla jest to firma brytyjska.
A ze ja zostaje w UK na stale (a przynajmniej na kilka dluuuuugich nastepnych lat) to mialabym brytyjski produkt z 10-cio letnia gwarancja itd :)

Poza tym maszyny na USA robione sa na woltaz 110 (nie tylko singer) wiec musialabys kupic konwerter woltazowy, a jak przyjdzie do jakichkolwiek napraw gwarancyjnych to tez nie wiadomo czy gwarancja z USA wazna by byla w Polsce itd. Albo (jak to Ania wspomniala) mogliby nie uznac gwarancji bo zniszczylas maszyne przez zly woltaz itd :)

Jeszcze mam kilka dni na zastanaowienie sie co chce kupic itd. Przegladam tez srednie modele, ale wolalabym isc po najlepszy (najbardziej zaawansowany) model na jaki mnie stac. Zeby pozniej nie zalowac i nie zzdrscic innym wiekszej ilosci sciegow itp :)

Ale dziekuje Ci za fotki!
Stara Gwardia
:) wybieraj tak żeby Tobie pasowało a te 10 lat gwarancji super :okok:
Pragnę się pochwalić...dostałam od męża model 9960:) JESTEM bardzo podekscytowana...
Mam jednak pytanie, czy ktoś próbował szyć nim jeans? Mam wrażenie,że 50Wat mocy silnika to niewiele:(
Ijeszcze jedno: co to znaczy, że "nie wymaga smarowania"? (wyczytałam w instrukcji obsługi) Czy nie powinnam jej oliwić? DO tej pory szyłam na babci łuczniku i nadal zamierzam. Boję się zbyt obciąrzać Singerkę, bo to moja maszyna życia i chciałabym, aby działała tyle co i babci łucznik:)
Pozdrawiam
Stara Gwardia
super gratulacje :)

co do smarowania to też się dziwiłam, ale na razie czyszczę grzecznie szczoteczka i śmiga jak trzeba :)...co do jeansu to nie szyłam poza cienkim jeansem ale jedną warstwę...myślę że Ania będzie wiedziała jak się maszyna sprawuje przy grubszych materiałach

Właśnie wczoraj skracałam i zwężałam spodnie z grubego jeansu - trochę stękała na grubych warstwach, ale uszyła ;-)Przepuściła ścieg przy zejściu ze zgrubienia na szwie bocznym podczas podwijania dołów, ale tu by się chyba przydało coś podłożyć - taki "dinks" do szycia takich miejsc, bo na wejściu na zgrubienie i samym zgrubieniu uszyła ok. Pogubiła się na zejściu...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Witam :)
Posiadam maszynę Singer 2818 już 7 lat i od niedawna mam z nią problem.
Mianowicie maszyna działa przez jakieś 15-15 minut potem się zacina, jak naciskam pedał to buczy ...
Może któraś z Pań miała taki problem, nie wiem czy dać do naprawy (ile zapłacę za naprawę) czy lepiej kupić nową.

Pozdrawiam ...
Świeżynek
Dziękuję za odpowiedź:)Nabrałam odwagi, więc postaram się zrobić mały test i podwinę spodnie z jeansu.
Pozdrawiam serdecznie

62 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.