62 strony: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Gratulacje!!! Miłej zabawy.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Czekamy na recenzję! ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam wieczorową porą ![]() Na gorąco ale bardzo krótko- dziecko mam przeziębione -czytaj megaaaaa marudne ![]() ![]() Pierwsze wrażenie...szyje jak po maśle, elegancko, cicho delikatnie i z wyczuciem...jak Dama ![]() Jedyne co przez ta krótka chwile mnie "denerwowało" to ten nawlekacz automatyczny- nie używam i jak dla mnie powinno go tam nie być...no ale to taki mały szczegół. Bardzo fajny jest ten automatyczny obcinacz do nitek ![]() Aaa i od razu zrodziło się pytanie po przeczytaniu instrukcji- czy muszę kupować tylko igły singera i szpulki? Szpulki mam z łucznika i powiem że "na oko " by pasowały ![]() I drugie "ważne" pytanie- używałam w Zofii nici takich duuużych ale one mi się nie mieszczą do singielki- chyba że jest myk jak je inaczej zamontować....tak wiem bardzo "rozgarnięte " te moje pytania ![]() To tyle na dziś jutro postaram się poszyć więcej ehhh aaa jeszcze skleroza, czy stopka do marszczenia z łucznika by pasowała??? ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szpulki do swojej maszyny kupiłam w pasmanterii - nie markowe ![]() Igły wkładam "normalne" - ale nie ze wszystkimi nawlekacz chce współpracować ![]() Dużą szpulkę spróbuj po prostu postawić na stole po prawej stronie maszyny. Szyłam już nićmi na papierowej szpulce, która nijak nie chciała nałożyć się na trzpień - i po prostu wrzuciłam ją do "kołyski" na szpulkę. Maszyna nie zauważyła tego przestępstwa ![]() Stopki do marszczenia nie mam i nie używam, ale inne stopki typu matic z innej maszyny pasują bez problemu. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() Stopkę do marszczenia dostałam z Zofią i tak leży- bo czasem marszczyłam ale to ręcznie...może czas "zaszaleć" i ja wypróbować ![]() Jeszcze dziś jak czort zaśnie(a nastąpi to niebawem...chyba ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Od wczoraj jestem posiadaczką singera4423,jak już wcześniej pisałam miałam dostać (za rok,półtora )komputerową,ale zdecydowałam,że na razie wolę jednak taką i tak oto mój ukochany mąż postanowił mi ją sprezentować dużo wcześniej
![]() Dlaczego wybrałam taką ,a nie nowoczesną komputerowa?Bo doszłam do wniosku ,że na razie nie potrzebuję ściegów ozdobnych,liter,wyswietlacza z podpowiedzia użycia stopki itp.Może kiedyś... Przyznam ,że maszyna4423 jest naprawdę solidnie zrobiona,cicha i szybka,ma też jeden (jak dla mnie)wielki atut:wyłącznik/włącznik i, aby ją wyłaczyć nie muszę sięgać do gniazdka. Mam nadzieję ,że będzie mi dobrze i długo służyć ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tula gratki! powiem Ci szczerze że ja tez nie potrzebuje tego wyświetlacza z podpowiedziami jaka stopkę użyć ![]() za to z przyzwyczajenia uderzam ręka w przyciski na panelu bo szukam przełącznika od szycia wstecz ( a takowy jest właśnie w tym miejscu w mojej Zofii) no i podłączyłam pedał bo próbowałam szyć na przycisku ale kończyło sie to wciskaniem stopy w podłogę oraz jej cofaniu przy "hamowaniu" a tu maszyna szyła dalej ![]() Za to jestem wciąż pod wrażeniem ściegów- tzn ich "wykonania" po prostu bajka- jak dla mnie ![]() Aa jeszcze dziwi mnie to że jak szyje to mi materiał "skacze" no nie okropnie ale nie jestem do tego przyzwyczajona. Jeszcze stopka podstawowa- nic przez nią nie widzę ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
A próbowałaś stopki przezroczystej? Ja szyję na niej 90% czasu właśnie ze względu na lepszą widoczność.
![]() |
|
masz rację ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam czy ktoś ma doświadczenie w pracy z singerem 7469? Z góry dziękuję za pomoc.
|
62 strony: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.