62 strony: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »
Świeżynek
![]() |
|
mamamarta, bardzo dziękuję za zainteresowanie
![]() --- Ostatnio edytowane 2013-11-23 12:44:59 przez Iza --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wklejam fotki maszyny
![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Może być kłopot ze zdobyciem instrukcji do tej maszyny. Całe szczęście, obsługa tej maszyny jest bardzo prosta, sugeruję poprosić do maszyny jakąś osobę szyjącą, objaśni obsługę lepiej niż instrukcja.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie tu jest problem, nie mam nikogo znajomego obeznanego z maszyną do szycia, niestety. Ale przeczytałam kilka różnych instrukcji i wyodrębniłam w moim Singerze poszczególne rodzaje ściegów i sposób ich "przełączania", długość ściegu, wajchę do podnoszenia stopki, sposób podnoszenia igły. Nie wiem do czego służy takie kółko po lewej stronie u góry, na tej brązowej części (widać je na fotce robionej z góry, z podniesioną rączką). Wyczytałam na jakimś blogu "szyciowym", że najpierw należy poćwiczyć szycie "na sucho" czyli bez igły i najlepiej podobno na kartce papieru. Poćwiczyłam...zaznaczam, że to jest moje pierwsze bliskie spotkanie z tym sprzętem, więc proszę się nie chichotać
![]() Wklejam fotkę z "wprawek" ![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Tym kółkiem zmienia się naprężenie nici górnej.
Z rozpędu strzeliłem gafę i wprowadziłem w błąd, tym kółkiem/pokrętłem reguluje się siłę docisku stopki. Dopiero jak Agnieszka zwróciła uwagę na zaczep nici znajdujący się na prawo od wymienionego pokrętła, to dokładniej sprawdziłem zdjęcie i trochę się zarumieniłem. Regulacje naprężenia nici wykonuje się pokrętłem na naprężaczu. --- Ostatnio edytowane 2013-11-24 23:09:29 przez bogdan --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wielkie dzięki
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Napisz w jakim mieście mieszkasz i może blisko Ciebie mieszka ktoś z naszego forum ![]() ![]() Ja mieszka w Trzebini to blisko Śląska. Wie, że na forum są dziewczyny z Katowic i chyba Jaworzna... --- Ostatnio edytowane 2013-11-24 20:48:58 przez mamamarta55 --- ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
To kółko służy do przewleczenia nitki, którą chcesz nawlec na szpulkę do bębenka.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Fides, dzięki za linka
![]() Wiem, że trochę nie w temacie Singera, ale chciałabym zapytać jakie materiały polecacie do ćwiczeń? Tak, żeby potrenować równość ściegów? Mam jakieś resztki starej pościeli, takiej płóciennej, mogłoby być? Mamamarta, odnośnie Twojego pytania, to mieszkam w Bytomiu. |
62 strony: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.