Stara Gwardia
![]() |
|
W zeszłym tygodniu w końcu odebrałam naprawioną maszynę
![]() ![]() Jako moje pierwsze "dzieła" powstały poduszeczka na igły oraz cztery poszewki na jaśki - w międzyczasie skończyły mi się nici odpowiedniego koloru i musiałam szyć kolorowo ![]() ![]() No cóż... będę dalej ćwiczyć jaśki ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to czekam na efekty prac ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Jolka nie poddawaj się tylko szyj dalej. Czekamy jednak na te zdjęcia :> ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trochę poćwiczyłam na jaśkach aż w końcu targnęłam się na bluzkę! Na początek wybrałam prostą z papavero, jestem w trakcie szycia, jak skończę to na pewno wrzucę jakieś zdjęcia
![]() Mój mąż bardzo się cieszy, że znalazłam sobie jakieś hobby ![]() ![]() No i dzisiaj z okazji imienin dostałam od męża książkę Łucznika "Proste i modne szycie" hurrrra ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wspomniana wyżej bluzka jest ukończona w połowie i na razie czeka...
W międzyczasie musiałam się wziąć za szycie sukienki dla córki - musiałam, bo przy niej kupowałam materiał i kilka razy dziennie pytała kiedy jej uszyję sukienkę ![]() ![]() ![]() W kolejce mam już dwa materiały - z jednego będzie bluzka, z drugiego tunika ![]() Aha, no i nie obyło się bez głupich min do zdjęcia ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
bardzo ładna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Na zdjęciu nie widać żadnych niedoskonałości i córcia widać że bardzo zadowolona
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zdjęcia specjalnie były robione z daleka
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Córeczka i sukieneczka są bardzo ładne!!!Jednak mnie razi jedna niedoskonałość na tak ładnej sukience!!!ZAMEK!!!!Musisz go wypruć koniecznie!Wszyj go tak żeby był drań niewidoczny!!!!Już nie musi być kryto, ale tak żeby ząbki zamka były niewidoczne!Nie będziesz żałować!Będziesz z siebie dumna zobaczysz!Zawsze to krok do przodu co nie!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ząbki niech sobie wychodzą, ale taśmę schować.
Powodzenia, Jolcia! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.