Wersja do druku

5 stron: 1 2 3 4 5 >

Stara Gwardia
W zeszłym tygodniu w końcu odebrałam naprawioną maszynę :) Nie jest to żaden najnowszy model, tylko stara maszyna Łucznik Predom 451, którą pożyczyłam od teściowej. Jak na mnie to i tak aż nadto :D
Jako moje pierwsze "dzieła" powstały poduszeczka na igły oraz cztery poszewki na jaśki - w międzyczasie skończyły mi się nici odpowiedniego koloru i musiałam szyć kolorowo :) Niestety efekt był na tyle niezadowalajcy, że nawet nie kwalifikuje się do pokazania na zdjęciach :rotfl:
No cóż... będę dalej ćwiczyć jaśki :p
Stara Gwardia
No to czekam na efekty prac :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Trochę poćwiczyłam na jaśkach aż w końcu targnęłam się na bluzkę! Na początek wybrałam prostą z papavero, jestem w trakcie szycia, jak skończę to na pewno wrzucę jakieś zdjęcia :)
Mój mąż bardzo się cieszy, że znalazłam sobie jakieś hobby :) Mówi, że w końcu będzie miał pomysły na prezent :p
No i dzisiaj z okazji imienin dostałam od męża książkę Łucznika "Proste i modne szycie" hurrrra :buzki:
Stara Gwardia
Wspomniana wyżej bluzka jest ukończona w połowie i na razie czeka...
W międzyczasie musiałam się wziąć za szycie sukienki dla córki - musiałam, bo przy niej kupowałam materiał i kilka razy dziennie pytała kiedy jej uszyję sukienkę :) Sukienka powstała z wykroju papavero i niestety ma dużo niedoskonałości - krzywo wszyłam suwak, w niektórych miejscach się ciągnie, na karczku powstała nieproszona zakładka itp. Niektóre szwy prułam i poprawiałam, ale finalnie zostawiłam jak jest, bo jestem niecierpliwa :zly: A z drugiej strony to odrobinkę jestem z siebie dumna, bo to pierwsza "poważna" rzecz, jaką uszyłam sama od początku do końca :D
W kolejce mam już dwa materiały - z jednego będzie bluzka, z drugiego tunika :)
Aha, no i nie obyło się bez głupich min do zdjęcia :dokuczacz:

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
bardzo ładna :)
Stara Gwardia
Na zdjęciu nie widać żadnych niedoskonałości i córcia widać że bardzo zadowolona :)
Stara Gwardia
Zdjęcia specjalnie były robione z daleka :D
Mistrzyni Krawiectwa
Córeczka i sukieneczka są bardzo ładne!!!Jednak mnie razi jedna niedoskonałość na tak ładnej sukience!!!ZAMEK!!!!Musisz go wypruć koniecznie!Wszyj go tak żeby był drań niewidoczny!!!!Już nie musi być kryto, ale tak żeby ząbki zamka były niewidoczne!Nie będziesz żałować!Będziesz z siebie dumna zobaczysz!Zawsze to krok do przodu co nie!
Stara Gwardia
Córeczka i sukieneczka są bardzo ładne!!!Jednak mnie razi jedna niedoskonałość na tak ładnej sukience!!!ZAMEK!!!!Musisz go wypruć koniecznie!Wszyj go tak żeby był drań niewidoczny!!!!Już nie musi być kryto, ale tak żeby ząbki zamka były niewidoczne!Nie będziesz żałować!Będziesz z siebie dumna zobaczysz!Zawsze to krok do przodu co nie!
Ząbki niech sobie wychodzą, ale taśmę schować.
Powodzenia, Jolcia!

5 stron: 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.