Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5

Stara Gwardia
ta pierwsza sukienka dziewczeca to miała taki materiał czy go łaczyłaś a na szwach naszywałas tasiemkę trochę jak w patworku
Nina - chodzi Ci o sukienkę w kwiatki ze strony 1? To był gotowy materiał i faktycznie wygląda trochę jak patchwork, ale miał ładny kolor i kwiatki i dlatego wydał mi się dziewczęcy :)

W tej ostatniej biało-czerwonej musiałam doszyć wykrojony pasek, bo skroiłam za krótką górę :wysmiewacz:

Susanna napisał:
pomysł obszycia dekoltu oraz pach koronką bardzo trafny

Najpierw wykroiłam lamówki ze skosu do wykończenia, ale coś mi nie wyszło ich szycie i wpadłam na pomysł koronki :)
Stara Gwardia
Sukienka, którą szyłam na chrzciny. Oczywiście nie wyszła idealnie, ale i tak jestem w miarę zadowolona :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
No Jolciu wzięłaś na warsztat wcale nie taki łatwy do uszycia model a wszyła bardzo ładnie! Szyłaś z dwóch warstw czy tylko taki koronkowy wzór?

* Susanna szyje - mój blog :)

Pogromca spamerów
bardzo ładna :)
Stara Gwardia
Szyłaś z dwóch warstw czy tylko taki koronkowy wzór?
Szyłam z dwóch warstw: podszewka plus koronka. Próbowałam wykończyć na innym kawałku koronki, ale nie wychodziło, więc zostawiłam niewykończoną na dole :dobani:
Administrator
Oo to tym bardziej należą się gratulacje. Koronkę na ogół się wycina wg. wzoru jeśli ma i tak zostawia :) Jeśli nie ma to można dwa razy cieniutko podwinąć i podszyć ręcznie ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Super, Jolciu!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Bardzo Wam dziękuję! Opinie takich krawcowych jak Wy unoszą moją dumę do nieba :rotfl:
Mistrzyni Krawiectwa
Świetna sukienka!!!
Stara Gwardia
Bardzo ładna sukieneczka :) modelka też :D
dołu niewykończonego nie zauważyłam więc nie rzuca się w oczy a jak ktoś się nie zna to pomyśli że tak ma być :D

5 stron: < 1 2 3 4 5

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.