Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Satyna potrafi dać w kość a próby okiełznania zakładek i plisek mogą doprowadzić do szewsko-krawieckiej pasji, ale świetnie sobie poradziłaś. Możesz być z siebie dumna. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dawno nic nie pisałam...
![]() Bluzkę w kwiatki uszyłam wg wykroju z Papavero, pierwszy raz szyłam odszycia ![]() A w śliwkowej sukience z satyny miałam wystąpić na swoich urodzinach, ale tak mi dała popalić, że nie zdążyłam jej uszyć... To wykrój z Burdy i w dodatku z opisem w szkole szycia, a i tak się namęczyłam okropnie. To satyna dlatego kiepsko widać na zdjęciach, bo się błyszczy. Odszycia rękawów przyszyłam ręcznie, bo tyle razy mi krzywo wyszło na maszynie, że bałam się zrobić dziury w materiale ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze tylko napiszę, że w śliwkowej sukience pierwszy raz próbowałam wszyć kryty zamek
![]() No i zdjęcie mojej nowiutkiej maszyny, którą dostałam od rodziny w prezencie na 30. urodziny ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystkie ubrania wykonałaś starannie.
Nie dziwię się problemom z satyną. Rzeczywoście zmarszczyło Ci się przy zamku ale to chyba nie tragedia :P Ja dla ułatwienia kupiłam satynę bawełnianą ale muszę się przyznaż że jeszcze jej nie tknęłam bo mam pietra. Ty jesteś odważniejsza. Najbardziej mi się podoba ta tunika z papavero ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W kwiatki bluzeczka super wyszła
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Uwielbiam takie bluzeczki bez rękawów - wzorek i tkanina cudowne. Jak to fajnie musi wyglądać do grubego swetra ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję za miłe słowa! Daje mi to motywację do ciągłego doskonalenia się
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Super prezent urodzinowy ![]() Ciuszki fajne, gratuluję udanej walki z satyną! Mam tylko jedno pytanie - jak ty wszyłaś ten zamek? Bo jeśli on jest kryty /sam zamek - typu krytego/, to po co robiłaś plisę? ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aniu ja wiem, że to nie wygląda jak kryty
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Jolcia zerknij w ten watek -> KLIK, masz w nim przynajmniej 3 sposoby wszywania zamka krytego ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.