141 stron: « < 115 116 117 118 119 120 121 > »
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Rzeczywiście było trochę cicho o mnie na forum, ale zaraz podam przyczynę. Otóż moje szefowe "wypożyczyły " mnie do zaprzyjaznionej pracowni sukien ślubnych, na razie do końca roku.
Jestem przeszczęśliwy, bo szycie sukien ślubnych było zawsze moim marzeniem. Jest CUDOWNIE !!! W pracowni są trzy panie, które szybko zorientowały się, że dobrze wychodzi mi szycie ręczne i teraz do mnie należy wszelkie obrzucanie dołu sukienek i halek, wszelkie podszycia, falbany , przyszywanie kryształków i różnych aplikacji. Ale nie narzekam, bardzo mi to odpowiada takie szycie. Siedzę, jak zwykle , w pracowni po 10 godz.dziennie i dlatego tak rzadko zaglądam na nasze forum. A w weekend to muszę obrobić wszystkie prace domowe - sprzątanie, pranie , prasowanie i nieraz coś trzeba uszyć dla małżonki lub jej przyjaciółek. W tej nowej pracowni jest szycie zespołowe, nikt nie szyje sukienki od a do zet, więc te fotki sukienek są nie tylko moją pracą, ale również koleżanek-krawcowych. A kiedy szyję te ślubne sukieneczki , to zapominam o bożym świecie, więc rzadko bywam na forum. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ostatnia ta na wieszaku taka w moim guście, cgoc wolę bardzo skromne suknie ale zdaje sobie sprawę że falbanki są bardzo lubiane. Oj duzo szycia było Wojtku ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ech jakby mi się przydał ktoś taki jak Ty ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Śliczne te suknie ślubne, ta ostatnia też jest najabardziej w moim guście. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Brawo Wojtek!!!Falbaneczki są cudne!!!Uwielbiam je!
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
To spełniło się Twoje marzenie Wojtku ![]() ![]() A mnie bardzo zaintrygowała sukienka nr 1 - taka prosta ale tkanina przepiękna i zdobna. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ale to przyjemne uczucie doświadczać takie zjawiska jak tutaj... wspaniale jest przebywać w takich miejscach, które przepełnione są talentem i umiejętnością wyczucia smaku, gracji, stylu... Podziwiam i szczerze zazdroszczę tak opanowanej już i zgłębionej pasji
![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Przepraszam, że tak mało udzielam się na Forum, ale to chroniczny brak czasu. Zawsze mi brakuje parę godzin na dobę, czyli to co poświęcam na spanie. Ale niestety okazuje się, że oprócz szycia , krawiec też potrzebuje się trochę przespać. Szycie tych sukienek ślubnych to poprostu "narkotyk" - siedzę w pracowni od rana do wieczora, a w weekend trzeba coś zrobić w domu. Stąd brak czasu.
Susanno, tak rzeczywiście spełniło się moje najskrytsze "krawieckie" marzenie tj. szycie sukienek ślubnych. Jak wejdę w ten tiul, falbanki, koronki, czas przestaje istnieć..... Robercie, kapitalnie określiłeś, że to wspaniałe uczucie, przebywać w miejscu, gdzie można oddac się takiej pasji. Poniżej wyrywkowe fotki naszego szycia, bo jak pisałem w tej pracowni szyjemy kolektywnie, właściwie każda sukienka to dzieło kilku rąk. Dodatkowo sukieneczka na wesele, uszyta poza pracownią czyli tzw. "fucha". --- Ostatnio edytowane 2012-12-13 23:49:58 przez Wojtek --- |
|
Administrator
![]() |
|
Prawdziwa pasja... O rety ta pierwsza sukienka jest w moim guście. Piękna, pięknie uszyta. Lubię szyć ale takie siedzenie przy maszynie po kilkanaście godzin na dobę byłoby dla mnie przeciążeniem ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Wszystkie suknie są śliczne
![]() |
141 stron: « < 115 116 117 118 119 120 121 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.