40 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Stara Gwardia
|
|
To już będzie jakiś miesiąc, odkąd ceny się zmieniły. Nie wszystkie wzrosły, niektóre maszyny minimalnie potaniały. W moim przypadku kupowałam maszynę w lutym i w tej chwili jestem do przodu o 1000zł dzięki temu, że nie ociągałam się z zamawianiem.
![]() |
|
Hmm,
kupiłam tuż przed weekendem majowym Janome TXL607, w krakowskiej firmie SEMACO i kupiłam ją za 2015zł, przy czym jej cena we wszystkich sklepach online to 2099zł... ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zuch dziewczyna!
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję ![]() Dobry komplement nie jest zły! ![]() ________________________________________________________
www.zuchdziewczyna.pl
www.sowiadziupla.pl www.takielale.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aire ,a jakie cudo kupiłaś sobie w tym roku ? zamiast pfaffa ,
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ano, kupiłam Horizona 8900QCP
http://www.szyj.pl/maszyny/janome-mc8900QCP Miałam duuuuuuży dylemat, bo zdążyłam poznać lepiej pfaffy i miałam wielką ochotę na Expressiona 4.0. Ale w końcu wybrałam Janome, m.in. dlatego, że pozwolono mi pobawić się z nią prawie dwie godziny przed zakupem, no i dostałam zniżkę. ![]() A zresztą udało mi się zdobyć dwa starsze modele pfaffów, więc niczego mi w sumie już nie brakuje i mam teraz tyle maszyn, że na kolejne mąż nałożył mi szlaban :P ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
właśnie obejrzałam Horizona ,super
--- Ostatnio edytowane 2013-05-21 18:23:18 przez zanetta --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Muszę przyznać, że szyje się na nim bardzo dobrze, bardzo mnie ujmuje cicha i płynna praca silnika, jestem na tym punkcie wyczulona, bo generalnie mam wrażliwy słuch. Górny transport inny niż w pfaffach ale też fajny, super zbiera tkaninę po bokach stopki i ma siłę uciągnąć kilka warstw grubszej tkaniny, w ogóle nie trzeba maszynie pomagać. No i maszyna sama z siebie szyje prosto, ząbki transportowe są bardzo dobrze ustawione i szerokie, no naprawdę szyje się bardzo komfortowo ![]() Sprawdzam ją na razie intensywnie na różnych tkaninach, jeszcze kilka tygodni i będę chyba mogła napisać recenzję, może komuś się przyda. ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witam!
Mam pytanie odnośnie mojej maszyny Janome DC 4100 ,kupiłam w Lidlu zestaw do maszyn do szycia,w zestawie są szpulki do maszyny do bębenków czy jeśli założę taka szpulkę,wydaje mi się że jest trochę mniejsza(może mi sie wydaje:bezradny ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Porównaj obie szpulki - oryginalną i tą dokupioną. Jeśli dokupiona jest mniejsza /niższa/ możesz spróbować ją używać. W mojej maszynie powinnam używać tylko szpulek wyższych, ale zakładam też i niższe - muszę wtedy trochę ostrożniej szyć, bo czasem szpulka wpada w miniturbulencje ![]() Igły - możesz używać wszystkie igły półpłaskie. Jeśli jednak szyjesz grube warstwy bawełny - wymień igłę na specjalną igłę do jeansu - maszynie będzie łatwiej. Dowiedz się na obczyźnie, które igły są tam najbardziej popularne, bo np. igły Akra /tych chyba używam najczęściej/ mogą być tam niedostępne albo bardzo drogie, a z kolei lokalna marka może być lepsza i tańsza. Jak często wymieniać? Jak zauważysz, że uszkadza materiał albo źle szyje /nie łapie szwu itp./. W domowym szyciu raczej nie używa się wariantu: co 8 godzin nowa igła. Takiego podejścia uczą np. w szkołach odzieżowych, a to nie to samo ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
40 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.