23 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Stara Gwardia
|
|
Bardzo bardzo dziękuję. Przyda się
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Służę pomocą ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Świetny ten kołnierzyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Serdecznie ![]() ________________________________________________________
http://howtobeyourowndressmaker.blogspot.com Zapraszam na bloga
http://hunterofclothing.blogspot.com Zapraszam na blogowy sklepik |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Cieszę się ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dawno mnie tu nie było, ale powracam z sukienką w stylu lat '60. Jest to model z sierpniowej Burdy (modele w stylu Jackie Kenedy).
Sukienkę uszyłam z mieszanki wełniano-jedwabnej (plus srebro-popielata podszewka) zamówionej na Allegro. Tkanina jest bardzo miła w dotyku i szyło się z niej bez problemu, jednak gniecie się niemiłosiernie, co ciupkę obniża mój poziom zadowolenia. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jestem tu nowa a już widzę znajome twarze.
twój blog obserwuję od pewnego czasu ![]() Pozdrawiam. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witaj na forum!
Miło mi ogromnie ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Cześć, sukieneczka bardzo ciekawa, mnie szczególnie zainteresował wykrój przodu sukienki, warty jest powielenia !!
Co teraz szyjesz, pochwal się ??!! Pozdrawiam, Wojtek |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję serdecznie! Miło mi, że sukienka Ci się podoba. Sporo osób ma problem z tym krojem (brak dekoltu szokuje) i wręcz mundurowym stylem lat '60. Niektórym ciężko jest przełknąć tego typu stylizacje ![]() A akurat dziś zaczęłam szycie kurteczki-grzybka (przełom lat '50 i '60) z wrzosowej wełny parzonej. Pierwszy raz szyję z dzianiny wełnianej, dlatego jest nieco większe wyzwanie, ale myślę, że w ciągu 2-3 dni się z nią uporam. Miłej niedzieli! ![]() Na zdjęciu materiał i model kurtki, na którym się opieram. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Marcheweczko ja to Ciebie nie poznaję - sukienka w stylu lat 60-tych ale taka bardziej prosta, bez szerokiego dołu ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
23 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.