27 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
c.d A ty orginalny kołnierz --- Ostatnio edytowane 2011-12-22 16:06:24 przez ITA --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
O rety ITA Ty już produkujesz seryjnie ![]() Napisz proszę jak polubić wszywanie podszewki...?? Bo ja nie umiem i przez to szycie pewnych ciuchów omijam szerokim lukiem. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Niesamowita jesteś.
Też szyłam z tego wykroju, tylko trochę skiepściłam sprawę, bo niedokładnie wkleiłam flizelinę (wełna więc trzeba więcej cierpliwości), ale i tak bardzo lubię ten żakiecik. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sus, obiecuję że jak znajdę chwilę po świętach to porobię zdjęcia i wstawie dokładny opis wszywania podszewki , to jest bardzo proste. Ja tam wolę żakiet z podszewką niż bez. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
trzymamy za slowo ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I ja chętnie się naucze wszywania podszewki. ![]() Wykończona nią odzież jest po prostu elegancka i trzeba się tego nauczyć. Ja mam prośbe żakietową do Was. Po prostu oszalałam widząc taki zakiet... taki zakiet gdzie mogę znaleźć jego wykrój? Wiecie,prawda,że wiecie? ![]() ![]() Wierzę ,że dotrę dzięki Wam do jego wykroju ..taaak bardzo mi się podoba,że nawet w święta nie moge przestać o nim mysleć. Błagam kochani o ratunek ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jest to żakiet dopasowany cięciami z kołnierzem wszywanym w obłożenie
(widziałam go na blogu).Ja uszyłam coś takieko na ostatni konkurs łucznika,tylko z innego materiału i efekt inny.Kołnierz robiłam sama ale w burdzie był też kilka razy.Jutro znajdę i napiszę w którym wydaniu był.Znalazłam taki kołnierz w burdzie nr.4z2007roku.W nowszych też był jestem pewna. --- Ostatnio edytowane 2011-12-25 20:41:43 przez honia --- |
|
Administrator
![]() |
|
Oj ja też zdecydowanie wolę żakiet z podszewką niż bez ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dziewczyny, pomyślcie sobie tylko, że podszewka nie wymaga takiej precyzji jak wierzch żakietu ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Elegancko na tym wątku!
![]() |
27 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.