Wersja do druku

8 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 >

Mistrzyni Krawiectwa
Przeglądam te prace i jestem pełna podziwu i jakbym siebie widziała z moich początków, popełniałam pełno błędów, mam w rodzinie krawcową która była (bo dziś już nie szyje) bardzo szczegółowa i drobiazgowa, wszystko musiało być idealne w 100 % na zewnątrz i wewnątrz, zawsze przeglądając moje wykonanie wytykała mi najmniejsze błędy, dzisiaj jak o tym pomyślę sama się dziwie że nie rzuciłam wszystkiego w kąt tylko motywowało mnie to żeby być coraz lepszą, Ty też masz ogromny zapał i grunt to się nie poddawać, próbować do skutku.
pamiętam moją pierwszą sukienkę... szkoda mi było materiału to uczyłam się na starych prześcieradłach... ale były porażki, szczególnie że chciałam szyć dla siebie sama na sobie znacząc... później sięgnęłam po burdy i już było lepiej, teraz sama robię konstrukcję bo jak mam nanosić poprawki na kroje z burdy to wole konstrukcje zrobić... tak zaczynałam około 10 lat temu, były lata że nic poza przeróbkami nie szyłam, ale był okres że szyłam i ślubne, teraz szyję miarowo dla nietypowych figur :) także nie poddawaj się trening, trening i jeszcze raz trening i w końcu uda Ci się :) a jak chodzi o Twoje początki to są i tak lepsze niż były moje ;)
Robercie, świetnie dajesz sobie radę i z krojem i szyciem. Początki mogą być trudne, ale obrałeś dobrą drogę, aby szyć damskie ciuszki, bo dopasowanie materiału do kobiecych kształtów jest trudne, ale zawsze jest to fantastyczne przeżycie i daje dobrą praktykę. Ja , pomimo, że szyję dość długo, zawsze mam dreszczyk emocji, kiedy robię miarę na klientce i upinam sukienkę czy bluzkę, czy wszystko wyjdzie dobrze ?
Zobaczysz, że szycie, szczególnie damskich ciuszków, to "narkotyk" i jak się zacznie, to nie można skończyć !!
Administrator
Efektowny pasiak! Bardzo mi się podoba. Bluzka inna niż wszystkie :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
pasiak świetny, a chce się takiego mieć
Szyfon prześwitujący, duuuży kaptur, do tego będą rękawy szerokie, bufoniaste. Na plecach nie wiem jeszcze co zrobić... na manekin ledwo ledwo wchodzi przez ten zamek bo wąsko bardzo... Coś będę musiał wykombinować..

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Bardzo interesujaco sie zapowiada. Kapelusz i ten ostatni stroj kojarza mi sie ze strojami jakie widywalam na karnawale weneckim.
bardzo ciekawy projekt...
To organdyna jest tak mi sie wydaje.A projekt bardzo ciekawy!!!Dobrze kombinujesz!!!!:oklasky::oklasky::oklasky:Bardzo podoba mi się dekolt i falbana która przejdzie z tyłu w kaptur tak????Trzymam kciuki!!!
Stara Gwardia
Bardzo interesujące prace.
To ostatnie to będzie bluzka ,tunika ,czy może sukienka?
musisz koniecznie pokazać efekt końcowy bo bardzo fajnie się zapowiada:oklasky::okok:

8 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.