| Świeżynek
  |  | 
| sukienka jest śliczna, kto by pomyślał, że to tkanina obiciowa   | |
| Mistrzyni Krawiectwa
  |  | 
| Bardzo ładnie! | |
| Stały Bywalec
  |  | 
| dziękuję Wam  cieszę się że podobają się Wam moje szyciątka dorzucam jeszcze czapkę- toczek z futerka lisa i gorset _zakłada się go na talii i sięga tylko pod biust ________________________________________________________ szycieeli | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Gorset  choc  ładny  mniej mnie interesuje   ale  czapka!!! Owszem,nawet  bardzo...   Podpowiesz coś jak się szyje taką? Mam lisa i chciałabym spróbować sama ale ciagle nie wiem jak?Czym?W jaki sposób? ________________________________________________________ | |
| Pogromca spamerów
  |  | 
| z lisa  oj oj    ________________________________________________________ | |
| Stały Bywalec
  |  | 
| a dlaczego nie?  a co powiecie na skórzaną kurtkę czy buty torebki paski itd ________________________________________________________ szycieeli | |
| Pogromca spamerów
  |  | 
|  ________________________________________________________ | |
| Stały Bywalec
  |  | 
| czapkę szyłam tradycyjnie tak jak toczek czyli obw głowy to prostokąt i kółko na górę najpierw skriołam podszewkę na grubej fizelinie i na to dopasowywałam futro ( mogą być kawałki) zszywałam zygzakiem można też ręcznie się pokusić, ale palce trochę bolą Dodam że jeszcze na obw głowy przy złączeniu podszewki i skóry można dodać taśmę tak jak w kapeluszach.Ja tego nie robiłam bo nie miałam takiej dobrej. ________________________________________________________ szycieeli | |
| Świeżynek
  |  | 
| wszystkie twoje prace są bardzo ładne  jesteś zdolna i pomysłowa
 a ta czapka jest super !!!pamiętam jeszcze czasy kiedy takie czapki i do tego kołnierze były bardzo modne | |
| Stały Bywalec
  |  | 
| dziękuję bardzo za Wasze miłe komentarze   Teraz są modne dodatki z futer (także sztucznych) pomponki, skórzane aplikacje i wypustki itp.Prawda? Dziś mnie "wciągnęły " broszki. Do tej "makowej" już mam sentymencik bardzo lubię czerwone maki malowane na tkaninie i te na np.na talerzach na dzbankach itd ________________________________________________________ szycieeli | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook