Stały Bywalec
![]() |
|
Dobry wieczór
Świetne są Wasze kreacje.I tak sobie myślę, że wcale nie brak tu talentów nawet tym którzy zaczynają.Z wielkimi oczyma patrzę jak kolejna osoba przedstawia się jako laik... a tu prosze profesjonalizm i pełne zaangażowanie Brawo! Nie raz byłam proszona o nauczenie szycia ale jakoś "moje uczennice"nie chcą dalej kontynuować szycia mówią: że jednak jest to bardzo pracochłonne..No cóż sami wiecie jak jest Szycie i prace ręczne zawsze mi umilały czas.Dużo prac ,które wykonywałam też przepadło bez zapisania ich w kadr.Teraz korzystając że mam do dyspozycjii aparat dołączę i ja trochę swoich tworów ![]() Pozdrawiam Ela ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
spódnica=pasek=baskinka może być noszona samodzielnie lub na spodniach spódnicy czy sukience.W pasie jest wymyślona przeze mnie" riuszka" (z boku zamek) ________________________________________________________
szycieeli |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Brawo
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Piękna torebka! A spódniczka...piękna.Co to w ogóle za materiał? ________________________________________________________
Все можно(только осторожно).
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
![]() następny jest żakiet z odpinanym kołnierzem ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
spódnica jest z tkaniny "obiciówki" czyli taka jaką stosują na kanapy i krzesła
Można taką zrobić z innej sztywnej tkaniny np sztruks akasmit bub gruba bawełna (wtedy lekko jest odstającai łatwiej zrobić tą riuszkę) inna opcja to taka że na pas bieżemy sztywną tkaninę a na falbanę np organze czy tiul lub taftę dowolnie od upodobania ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
torebka to zwykła satyna przepikowana na 2 mm piance i na złączeniach naszyłam koraliki,Pasek-łańcuszek jest ze starej torebki(takie łańcuszki widziałam kiedyś do kupienia w pasmanterii) ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I żakiet i torebka ekstra. ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Wow śliczny ten żakiecik! Przydałby mi się taki ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
bardzo ladne rzeczy tworzysz! ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.