32 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Szyję na 50-letniej Wifamie i te kręciołki są nawet w podobnych miejscach.
O tyle mogę pomóc, co na fotce. Jeśli jeszcze nie jest "po grzybach" ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja mam juki DDL-8700 z silnikiem energooszczędnym ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ale piękna jest ta Twoja maszyna ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
To nie jest moja, tylko ta problematyczna ![]() Moja jest taka, jak na tej fotce (w trakcie serwisowania). ![]() Dumna i piękna Wifama 1962. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
aaaa ![]() ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dzięki za wskazówki, chociaż maszynę już oddałam (uszyłam to co miałam na swojej nowoczesnej taniej singerce, bo w tej ten pedał doprowadzał mnie do szału, a brakowało mi rąk do kręcenia ręcznie), to dostałam parę dni temu od babci singerkę sprzed pierwszej wojny - po prababci. Jeśli tylko uda mi się ją doprowadzić do sprawności (szukam obecnie majstra) to takie wskazówki na pewno się przydadzą, bo maszyna ma podobną sylwetkę
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Po kilku miesiącach poszukiwań, rozważań etc. nareszcie doczekałam się własnej maszyny do szycia firmy Singer (serenade)w przyszłym tygodniu znajoma ma udzielić mi kilku wskazówek, na razie skrupulatnie przeczytałam instrukcję obsługi. Od dzisiaj to forum będzie moim najlepszym przyjacielem..
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja szyję na maszynie która była moim prezentem bożonarodzeniowym od teściów - Elnie 2800. Wprawdzie mam ją już ponad 2,5 roku, ale dopiero niedawno naprawdę zaczęłyśmy się zaprzyjaźniać i teraz jestem na etapie sprawdzania jej możliwości (i kombinowania, co w tym całym szyciu najbardziej mnie rajcuje). Generalnie bardzo ją lubię i jestem pod wrażeniem jakości instrukcji do niej - wszystko w niej rozumiem ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
ja mam husqvarna
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja swoją kolekcję maszyn zaczęłam trochę już lat temu od Łucznika 884 (stara ale jakże dobra maszyna), mam dwie maszyny z napędem nożnym - one to już chyba stanowią zabytek fińska Tikka i Singer, parę lat temu nabyłam w internecie Victorię 270 B i 1,5 roku temu spełniłam swoje marzenie i kupiłam Meryllocka 689 i teraz śnię o hafciarce, ale to jest kolejne marzenie do spełnienia...
|
32 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.