Wersja do druku

51 stron: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Wakacyjnie,świeżo,młodo!!!!Wszystkie piękne!!!
Stara Gwardia
Śliczne te sukienki :) możesz byc dumna :oklasky:

A dzisiaj prezentuję bluzkę - "nietoperza" uszytą z cienkiej, lejącej się dzianinki w kolorze ciemnej khaki-zieleni ze złotawym blaskiem. No i nowe okrągłe posłanko dla mojej wiernej pomocnicy (może przestanie spać w plastikowej misce na pranie:D)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Bluzka bardzo mi się podoba, a pomocnica może się przyzwyczai, a jak nie to posłanko można włożyć do miski:D
Slicznosci!
Spanko dla pomocnicy super ale wiesz jak kot się do czegos przyzwyczai... to trudno go odzwyczaić ;) niemniej mam nadzieję, ze się uda :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Piękna bluzeczka, a to do kotka rewelacja, też mi chodzi po głowie uszyć coś naszemu psiakowi :)
Posłanko dla kotka wypchane jest ociepliną - tzn. z ociepliny kroiłam takie same elementy (podwójnie, żeby było miękko :D) i zszywałam wszystko razem z tkaniną. Następnie bardzo wąsko przycinałam zapasy ociepliny, tak żeby się dało element obrócić na prawą stronę. Boki posłanka są dodatkowo wzmocnione stębnowaniami.
Najgorzej jest doszyć boki do dołu, u mnie to trochę nie wyszło, ale Fuśka się podoba:D

Dzisiaj przedstawiam Wam spódnicę podstawową wykonaną na Kursie Kroju i Szycia. Na podstawie swoich wymiarów rysowałam wykrój, obliczałam szerokość i długość zaszewek, głębokość bioder itd.
Leży o wiele lepiej niż z wykrojów z Burdy:D Wiem już też jak przemodelować wykrój podstawowy na wiele innych spódnic- z fałdą, kontrafałdą, karczkiem, ołówkową, rozkloszowaną. Niestety kurs obejmuje jeszcze tylko modelowanie różnych fasonów spodni damskich i bluzek. A druga grupa (kontynuacja) jeszcze nigdy się nie utworzyła, ale dobre i to.
A może jest jakaś książka (podręcznik do technikum?) z którego da się dojść jak się tworzy kroje na podstawie wymiarów? Ktoś wie, może coś polecić?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
spodnica podstawowa to akurat najprostsza rzecz jaka mozna skonstruowac wg wlasnych wymiarow

51 stron: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.