Wersja do druku

51 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Dziękuję bardzo wszystkim za opinie :D
Susanno, najmniejszy rozmiar "17" jest prawie identyczny z "34", czyli za duży :p
Jakoś sobie radzę, jak już wiem o ile muszę coś pomniejszyć, to od razu poprawiam wykrój i na następny raz mam już na wymiar :) Jak np. bluzki koszulowe, które powstały z rozmiaru 36.

Stara Gwardia
Koszula-bluzka:D
Na początku materiał mi się nie spodobał. Zamówiłam go na allegro i wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej (myślałam, że wzór jest dużo mniejszy). Ale bluzka podoba mi się bardzo i bardzo dobrze się w niej czuję :D
Opisy z Burdy są okropne, przy szyciu rozcięcia w rękawie bardzo pomogła mi książka " Podręcznik kroju i szycia" (Wydawnictwo Wiedza i Życie). Do kwiecistej bluzki dołączam wiosenny bukiet, który dostałam od mojego męża :D

--- Ostatnio edytowane 2011-02-10 18:56:51 przez Joasia ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Świetnie Ci idzie!!!A na bukiecik jak najbardziej zasłużyłaś!!!
Stara Gwardia
Piękne: bluzka jako całość, rozcięcie oraz bukiecik. Bardzo.:)
Stara Gwardia
odszycie pierwsza klasa, a Burdowe opisy to nic nowego, ja większością dochodzę po swojemu o co im biega, a po uszyciu dopiero rozumiem opis ich :D
Hahah ja tak samom :D

Bluzka piękna, starannie uszyta i wykończona. Wiosenny bukiecik uroczy :) Romantycznego masz męża.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Ładnie szyjesz Joasiu,a za ten bukiecik mężowi nalezy się koszula .:D:D
Stara Gwardia
Kolejna bluzka koszulowa, tym razem z bardzo cieniutkiej i kolorowej tkaniny. Koszula ma kieszonki, których niestety na zdjęciach nie widać:)Dodałam pasek i dwie szlufki po bokach. Wiem, już Was pewnie nudzę tymi koszulami, ale właśnie mam zamiar uszyć sukienkę 116 z burdy 2/2011, więc może niedługo zaprezentuję coś innego:p
Mężowi należy się już bardzo dużo koszul, np za śliczny bukiecik Walentynkowy :)

Załączone obrazy

Mistrzyni Krawiectwa
Koszula fajna,ale masz rację i czekam na sukienkę,no i na ładny bukiecik"za sukienkę":)
Stara Gwardia
Proszę bardzo, sukienka 116 Burda 2/2011 :D
Nie doszywałam tunelu na gumkę, bo stwierdziłam, że będę do niej nosić różne paski (na zdjęciach dwie propozycje). Szyje się ją błyskawicznie, myślałam, że będę miała zajęcie na cały weekend, a uwinęłam się w pół dnia :)
Kolejny bukiecik dostanę dopiero, jak zwiędnie mi ten Walentynkowy :angel:

--- Ostatnio edytowane 2011-02-19 15:46:35 przez Joasia ---

Załączone obrazy

51 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.