Stara Gwardia
![]() |
|
Matko kochana, ale przepiękne kreacje!! Podobnie jak koleżanki jestem pod ogromnym wrażeniem. Przepiękne kreacje i niesamowite detale i wykończenie. Coś pięknego... ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
|
|
Cudnej urody te kreacje. Naprawdę robią wrażenie. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję serdecznie :3
Tak mnie chwalicie o^___^o , że mam ochotę jeszcze nawrzucać tu jakieś ciuszki XD Teraz przymierzam się do wymiany całej 'tapicerki' w lalkowej spacerówce w czynie społecznym dla pewnego przedszkola ![]() Mam nadzieję, że mi się to uda uszyć. Niby nie jest to skomplikowane, ale często rzeczy, które wyglądają na proste ciągną się i szyje się je ciężej, niż to co wygląda na skomplikowane. ...Dlaczego ?_? .... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja ostatnio trochę przystopowałam z szyciem. Wzięłam się też za casual.
Ale jeszcze pokażę coś, co szyłam na zamówienie w zeszłym miesiącu. Ten sztuczny materiał najbardziej mi pasował, ale szyło się z niego ciężko :< Nie dość, że rozciągliwe, to jeszcze nie znosi poprawek, bo dziurki pozostają. Jakaś rada na to ?_? ![]() A to już casual. Mam ochotę ostatnio poszyć coś prostszego. Wykrój na czerwoną bluzkę wzięłam z Burdy, tylko rękawy sobie ciut przerobiłam. ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Twoja precyzja - i niesamowita wyobraźnia - powalają... Przepiękne rzeczy...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Jestem w szoku ...
Na początku pierwszego posta pomyślałam sobie "a co można uszyć dla lalek ..." ale im dalej tym niżej mi opadała kopara ... A swoją drogą, lalki lalkami, ale masz dla nich widzę całkiem fajne mebelki ![]() ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W sumie dla lalek można uszyć wszystko, lub prawie wszystko, zależy od wielkości lalki, bo niektóre rzeczy zwyczajnie w małej skali są prawie nie do uszycia. Ale serio, to cuda można tworzyć, a do tego modelka ci nie będzie marudzić, że jej się nie podoba ![]() A mebli i akcesoriów to mam już małą kolekcję ![]() ![]() O, a ja wam jeszcze pokażę ozdoby na głowę. Myślę, że mogę, bo w końcu je także szyję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lubię takie rzeczy robić o^___^o --- Ostatnio edytowane 2013-05-26 10:56:55 przez mio --- ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Mio!
Dopisuję dopiero teraz swoje pochwały, bo tak mnie zatkało, że nie mogłem znaleźć słów... Właściwie nie mogę do tej chwili znaleźć słów, które nie byłyby zbyt banalne dla tych dzieł! ![]() Ale dopisuję się do pochwał, aby nie wyszło na to, że na mnie to nie robi wrażenia ![]() Oj robi, robi! Jakież to trzeba mieć zręczne i silne paluszki, jakieś niezmierzone pokłady cierpliwości! No po prostu nie może mnie odetkać... Zawsze podziwiałem ludzi od miniaturek, bo sam zajmowałem się kiedyś modelarstwem (we wczesnej młodości) i wiem, jakie to bywa trudne. Najszczersze wyrazy podziwu! To mistrzostwo świata!!! ![]() A tak przy okazji - jakiej wielkości są te laleczki? Pozdrowień moc - Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam lalki wielkości od 26cm do 65cm. Na te największe można już na prawdę poszyć fajne rzeczy i ogólnie poszaleć.
Największy problem,lub jeden z większych z którym się borykam, to wykończenie- tzn. podwinięcia, podszewki itd. Lubię ładnie wykończone ciuchy, ale czasami jest ciężko nawet dla tych dużych uszyć tak, aby podwinięty brzeg ładnie wyglądał, bo przeszywa się 4 warstwy materiału. Jak przy ludzkim rozmiarze nie jest to szczególnie zauważalne, tak przy lalkach czasami wygląda już grubo. I ogólnie się człowiek maszyną nie rozpędzi, bo zaraz jakiś zakręt czy łuk ![]() Dziękuję ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
oglądam z zapartym tchem i otwartymi ustami z wrażenia, te stroje są po prostu piękne
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.