51 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Stroje dla przedszkolaków bardzo mi się podobają.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witaj
![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mio, masz rację, to trochę inne szycie ale i jedno i drugie wymaga "planu" i myślenia z wyprzedzeniem. W szyciu dla dorosłych rzadko zdarzają się okazje, żeby popełnić tak bajkowe i strojne ubrania (mówię o sobie głównie). Jesteś niesamowicie staranna z ogromną przyjemnością obejrzałam twój wątek i blog. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MPOL przy takim maleństwie, to też chyba wolałabym już szyć ślubną. Miałam swego czasu pukisia (11cm), ale sprzedałam, bo właśnie za mała dla mnie była, a ja lubię takie dopracowane sukienki.
Dziękuję wam ![]() Wczoraj nawiedziła mnie wizja kołnierza, takiego a'la elżbietańskiego, ale nie o kryzę mi chodzi. Dawno chciałam coś takiego uszyć, ale jakoś tak się nie składało. A przed zaśnięciem jeszcze dodatkowo wymyśliłam suknię. Miałam nie szyć nic z detalami, tak sobie postanowiłam, a tu taka wizja. I jak tu postanowień się trzymać, skoro najchętniej uszyłabym to wszystko 'natentychmiast'. Zamówiłam sobie za to koraliki z ebaya, bo u nas się nie opłaca ich kupować, a czuję, że mi ich zejdzie trochę. --- Ostatnio edytowane 2013-06-03 15:43:58 przez mio --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
CUDNE!!!Zdjęcie lali prześliczne-super stylizacja!Gdybyś chciała uszyć lali ślubną sukienkę-oddam ścinki,bylebym mogła to zobaczyć!!!Pozdrawiam.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Też kiedyś uszyłam suknię dla lalki z takim stojącym kołnierzem, ale bardziej prostym w kroju (bez "falbaniastych" wykończeń) za to wyszytym malutkimi perełkami. Suknia była ciemnoszara na białym spodzie. Perełkami wyszyłam też gorset, a rozcięcie sukni z przodu ozdobiłam srebrno-białą taśmą. A i miała lekko przedłużany tył. To tak ku wspomnieniu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trinnysuknię ślubną zawsze chciałam uszyć. Jakoś się nigdy jednak nie złożyło.
W przypadku moich lalek ścinki to kawałki min. 30 centymetrowej długości, więc nie takie małe, a już jakbym chciała szyć z koła, to wiadomo, że więcej. Dla moich dużych dziewczyn na suknie kupuję często po metrze, zależy jaki krój, więc nie tak wcale mało ![]() bosachętnie bym zobaczyła taką suknię. Aż mi wyobraźnia ruszyła przy tym twoim opisie ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mio u mojej mamy ta suknia na pewno gdzieś jest, ale ona mieszka w innym mieście, więc nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. Ale jak tam pojadę, to na pewno zrobię kilka fotek
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zapowiada się bardzo ciekawie,więc czekam na efekt końcowy
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kochana jeśli "zawsze chciałaś"to musisz uszyć!!!Chętnie Ci w tym pomogę!!!!Mam tylko nadzieję,że dostanę zdjęcie na pamiątkę?
![]() ![]() ![]() |
51 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.