Stara Gwardia

|
2014-08-22 19:33:46 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Mio, już osiągnęłaś wyższy stopień wtajemniczenia. Mnie zapiera dech w piersiach za każdym razem jak patrzę na Twoje dzieła, a jeszcze jak pomyślę, że szyjesz to na maszynie a nie ręcznie to... chapeau bas   I trzymam mocno kciuki ________________________________________________________ Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.
|
Stara Gwardia

|
2014-09-07 10:14:52 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Oto moja praca na konkurs "Dekady Mody XX wieku", który był organizowany z okazji X-lecia największego światowego forum o tematyce dollfie.
Należało wybrać sobie jedną z dekad i uszyć strój oddający najbardziej ducha danej epoki. Utrudnieniem była niewielka ilość materiału, w której należało się zmieścić. Ja wybrałam sobie lalkę średniej wielkości- 42cm. Musiałam zmieścić wszystko na materiale o wymiarach 46cm x 100cm. Trzeba było wycięte części rozłożyć na takowym prostokącie i zrobić zdjęcie z miarką, aby udowodnić, że nie przekroczyło się limitu ilościowego.
Informację o konkursie zobaczyłam całkiem przez przypadek zobaczyłam informację o konkursie, bo ojawiła mi się na głównej stronie. Początkowo nie chciałam brać w nim udziału, bo byłam w trakcie szycia sukienki na konkurs, który będzie na LDollu- to ta biała. Było przy niej dłubaniny i bałam się, że zwyczajnie nie zdążę jej skończyć. Pomyślałam jednak, że przeczytam dokładnie reguły, tak z ciekawości. Potem przyszła mi na myśl banalnie prosta sukienka, szybka w uszyciu. Postanowiłam spróbować swoich sił. Moja kiecka powstała w jeden dzień. Na drugi zrobiłam zdjęcia i poszło. Wszystko, czego potrzebowałam miałam w domu, nie musiałam więc nawet iść do sklepu.
Głosujący spojrzeli łaskawym okiem na mój projekt i zajęłam 4 miejsce. Teraz czekam na moją nową lalkę. Powinnam ją otrzymać pod koniec tego tygodnia, lub na początku następnego. Jej wartość to 580$. Bardzo się cieszę.
I fotki:
Teraz cały czas szyję na wyjazd. Mój dzień ogranicza się do pracy i szycia. W międzyczasie jakiś posiłek, aby mieć siły ^^ --- Ostatnio edytowane 2014-09-07 10:15:22 przez mio --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia

|
2014-09-07 13:57:35 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Mio, sukienka którą uszyłaś jak zwykle powala na kolana. 
|
Stara Gwardia

|
2014-09-07 14:12:29 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Śliczna !!
|
Mistrzyni Krawiectwa

|
2014-09-07 19:59:36 Re: moje małe ciuszki
Mistrzyni Krawiectwa
|
Przepiękna!
|
Zaaklimatyzowany

|
2014-09-12 21:27:22 Re: moje małe ciuszki
Zaaklimatyzowany
|
o ja cie... Dopracowanie szczegółu mnie powaliło.
|
Stara Gwardia

|
2014-09-13 19:07:55 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
________________________________________________________ Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.
|
Stara Gwardia

|
2014-10-04 21:12:35 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|

|
2014-10-04 21:40:28 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Mio, powoli zaczyna brakować słów,które chwaliłyby Twoje stroje  Wszystko już było: niesamowite, przepiękne, powalające... 
|
Stara Gwardia

|
2014-10-04 23:16:00 Re: moje małe ciuszki
Stara Gwardia
|
Cudny ten strój!!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.