14 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
wszystko jest czytelne, daj mi pół godziny ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Czas - start! ![]() Też się miałem za to brać, ale widzę, że już nie ma potrzeby? ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
może później poprawisz moje tłumaczenie, żeby było bardziej czytelne, bo w niektórych miejscach nie potrafię sobie wyobrazić, co autor miał na myśli, i tłumaczę prawie dosłownie ![]() ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ja za to nie wiem, jak zinterpretować "kokietkę"? ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie wiem, jak to jest dokładnie po polsku, ale to jest ta górna część spódnicy, ten szerszy pas. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To nie musi być takie super extra tłumaczenie.
Jak będzie- pas spódnicy- to wiem o co chodzi w tym modelu. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tadam ![]() Długość od talii 60 cm, górna krawędź spódnicy znajduje się 4 cm powyżej talii). Będziesz potrzebować: Model A – elastyczna satyna, która się rozciąga w kierunku poprzecznym, 1 m o szerokości 145 cm, flizelina, kryty zamek 40 cm. Model B – elastyczna satyna, która się rozciąga w kierunku poprzecznym, 0,85-0,85-0,85-0,85-1,00 m szerokość 150 cm, pozostałe tak samo jak model A. Wykroić: 1 Przód ze złożonego materiału x1 2 worek kieszenix2 3 boczna część przodu krojona razem z workiem kieszeni x 2 4 tył ze złożonego materiału x1 5 środkowa część przedniego „pasa” ze złożonego materiału x1 6 boczna część przedniego „pasa” x2 7 środkowa część tylnego „pasa” ze złożonego materiału x1 8 boczna część tylnego „pasa” x2 9 przednie odszycie ze złożonego materiału x1 10 tylne odszycie ze złożonego materiału 1x Szycie: • Na tylnej części zszyć zaszewki i zaprasować do środka • Boczne kieszenie z odcinanymi boczkami Każdy worek kieszeni złożyć prawą stroną do prawej strony przodu, przyszyć wzdłuż wejścia do kieszeni i wywrócić na lewą stronę. Wejścia do kieszeni odszyć 2 mm od brzegu. Przód nałożyć na boczne części przodu łącząc wejścia do kieszeni z narysowanymi liniami łączenia i spiąć. Zszyć wewnętrzne brzegi worków kieszeni. Worki przyfastrygować pod spód przodu. Boczne końce wejść do kieszeni odszyć po wierzchu już istniejących przeszyć na długość ok 2,5 cm. • Zszyć prawy boczny szew. Na pasie zszyć wszystkie szwy oprócz lewego bocznego. Na odszyciach zszyć prawy boczny szew. • Pas przyszyć do spódnicy, zapasy szwów zaprasować na pas. • Wszyć kryty zamek do oznaczenia. • Odszycie górnej części pasa. Odszycie ułożyć prawa stroną na prawej pasa i spiąć. Końce odszycia odwinąć nie w odległości 5 mm do brzegu zapięcia i przypiąć do górnego brzegu pasa. Na pasie odwinąć zapasy rozcięcia na prawą stronę i przypiąć do górnego brzegu pasa na odszycie. Przeszyć wzdłuż górnego brzegu pasa. Zapasy rozcięcia zawinąć na lewą stronę. Odszycie odwinąć do góry i przeszyć zapasy szwów blisko szwu na maksymalną możliwą długość. Odszycie wywinąć na lewą stronę i przyszyć do taśm zamka krytego. Dolny brzeg odszycia przyszyć do zapasów szwów • Zapas na podłożenie zaprasować na lewą stronę i przyszyć ręcznie. polska język trudna język, więc jeśli coś jest niejasne w tłumaczeniu, to mów, spróbuję wyjaśnić inaczej ![]() ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No wiem, ze chodzi o ten pas, tylko co oni mieli na myśli? Może "wabik"? Albo coś w tym sensie? ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to słowo ma dwa znaczenia. Jedno - flirciara. Drugie - to właśnie pas w spódnicy. Jak wpiszesz w google юбка на кокетке to się pojawi więcej tego typu ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ekspresowo. ![]() Super dziękuję. Na razie nie mam pytań. Wydaje mi się, że powinnam uszyć. Tak się zastanawiałam, jaki materiał będzie. Ta satyna chyba za mną chodzi XD ________________________________________________________
|
14 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.