Wersja do druku

14 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Krawiec-Filozof
Witam,

nie wiem, czy to odpwoiedni wątek, ale próbuję :)
Nie wiem, gdzie szukać pasków skórzanych do toreb.
Dopiero zaczynam, przekopałam internet i nie bardzo wiem, jak te paski, ozdoby i inne elementy skórzane się kupuje (w rolkach, na metry...)?
Bardzo prosze o podpowiedź, jeśli wiecie.

Pozdrawiam ciepło,
m.

Jeśli chodzi Ci o paski z naturalnej skóry to nie mogą występować w rolce na metry, bo skóry mają ograniczoną wielkość. Przeważnie na długość jednego paska właśnie. Delikatniejsze skórki z młodych zwierzaków są mniejsze, dlatego paski są zszywane z kawałków.
Proponuję poszukać pod hasłami kaletnictwo, kaletnicze akcesoria lub dodatki, rymarstwo, białoskórnictwo, dwoina.
https://www.facebook.com/Zibiasz
Świeżynek
Dziękuję, tak zrobię :)
Stara Gwardia
Czy jeżeli w opisie jest napisane, że: "części wykroju zawierają naddatek na szwy", oznacza to, że zawiera je każdy rozmiar, czy tylko najmniejszy?

Pytam, ponieważ chcę uszyć sukienkę z Anny, a tam we wskazówkach ogólnych jest coś takiego: szew i naddatki: jeśli nie podano inaczej, na wykrojach uwzględniono 1,5cm naddatku, ale nie jest to zaznaczone na wykroju w kilku rozmiarach.

Się pogubiłam...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Dziękuję za odp :)

Zabieram się powoli za szycie. Mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo chce dodać podszewkę, taką zwisającą luźno.
Mam chyba jakąś manię na te podszewki XD
...no ja mam chyba "głupie" pytanie. Jednak mam nadzieję,że mi pomożecie pomimo wszystko:) Jestem zielona jeśli chodzi o szycie. Zdobyłam Silverkę kilka dni temu. Z początku fajnie szło pierwsze ściegi ,nawijanie szpulki,poznawanie wnętrza;) jednak jest coś takiego jak "ustawienie szerokości i długości ściegu". Coś tam kombinowałam,ustawiałam rodzaj ściegów..niby wszystko wg instrukcji ale to wszystko jakieś takie "ugrdulone" wychodzi i nie wiem co robić.Nie wygląda to na wadę maszyny ale kurczę coś robię źle tylko nie wiem co?! ratunku!:bezradny:
Zrób zdjęcia szwu i ustawienia maszyny , wstaw to zobaczymy co jest nie tak
Świeżynek
okej;) jutro wstawię zdjęcia bo dziś już mi córcia w kość dała(ząbkowanie) i tyle co na godzinkę się wieczorkiem przysiadłam.chciałam sprawdzić czy wszystkie ściegi działają a wyszły mi takie ściśnięte..zresztą jutro pokaże na zdjęciu;) dam wyraźną czerwona nitkę i zobaczymy co narobiłam... :glupek:
Na pewno gdzieś coś źle nastawiłaś i jutro się wszystko wyjaśni:):):tak::tak:. Wiem co to znaczy dla matki ząbkowanie, przeszłam przez trzy ząbkowania:pocieszacz::pocieszacz:
Świeżynek
dziękuję za zrozumienie:) Oj tak są nieraz"takie dni",że człowiek nie wie jak już pomóc marudzącemu dziecku ale to są już trójki więc(chyba) mamy już z górki. Jutro się przysiądę jak córcia będzie miała drzemkę i na spokojnie jeszcze raz wszystko przeczytam i ustawię.Może uda mi się samej dojść do tego co zrobiłam nie tak. Tak czy siak na pewno się odezwę. Pomimo tego nie tracę zapału do szycia.Nie od razu Rzym zbudowano;D ..mam tyyyle planów związanych z szyciem.Jeśli ogarnę ściegi to czeka na mnie już rozpruta poszewka i wszycie zamka krytego do bezrękawnika córeczki;) ALe daję sobie czas;) dobrze,że mam Was tutaj. Spokojnej nocy.do jutra;)

14 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.