294 strony: « < 288 289 290 291 292 293 294 >
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie jestem tu nowa i szyciowo nauczanie początkowe. Do tej pory szyłam na maminej maszynie Lada. Chcę zakupić nową ze ściegiem owerlokowym i do szycia polaru oraz dresówki. Znalazłam taką maszynę na promocji
Czy to jest dobry wybór? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie jestem tu nowa i szyciowo nauczanie początkowe. Do tej pory szyłam na maminej maszynie Lada. Chcę zakupić nową ze ściegiem owerlokowym i do szycia polaru oraz dresówki. Znalazłam taką maszynę na promocji
Czy to jest dobry wybór? |
|
Świeżynek
![]() |
|
SINGER 4411 HEAVE DUTY Czy to jest dobry wybór? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie polecałbym, ponieważ akurat ten model Singera nie regulacji docisku stopki, a przy polarach i dresowce, szczególnie na zgrubieniach, będzie ci potrzebny. Osobiście korzystam z Janome HD 1800 i szyję grube polary itp. Więc dobrze, że ją mam. Seria heavy duty Janome wytrzyma szycie polarów i innych grubszych materiałów. Inne maszyny z tej serii to 419, 423 i HD 523 --- Ostatnio edytowane 2021-05-02 07:55:16 przez Czarnapaskuda --- ________________________________________________________
Szycie to jest życie |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czarnapaskudo, wrzucę swoje trzy grosze, ten Singer ma regulację docisku stopki. ________________________________________________________
1200 + 1 : ) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czarnapaskudo, wrzucę swoje trzy grosze, ten Singer ma regulację docisku stopki. ________________________________________________________
1200 + 1 : ) |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mea culpa, przepraszam, sprawdziłem, ma. ________________________________________________________
Szycie to jest życie |
|
Świeżynek
![]() |
|
Hej wszystkim
![]() Ja oczywiście jako nowa w temacie, szukam maszyny do domowego użytku. Ma nam służyć do przeszywania ubrań, osobiście zamierzam też szyć na niej różne proste torby z nieco grubszych, trwalszych materiałów (jeszcze nie wiem, z jakich, dlatego nie mogę podać szczegółów). Chciałabym, żeby to nie był jakiś badziew, który będzie do naprawy po trzecim użyciu. Mama przekonuje mnie, żeby czekać na lidlowe maszyny, znalazłam też Singera w aktualnej ofercie Lidla (Serenade M320L). Te 500-600 zł mogłybyśmy wydać, no chyba, że polecicie nam coś lepszego i droższego, to być może zaszalejemy ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Hej wszystkim
![]() Ja oczywiście jako nowa w temacie, szukam maszyny do domowego użytku. Ma nam służyć do przeszywania ubrań, osobiście zamierzam też szyć na niej różne proste torby z nieco grubszych, trwalszych materiałów (jeszcze nie wiem, z jakich, dlatego nie mogę podać szczegółów). Chciałabym, żeby to nie był jakiś badziew, który będzie do naprawy po trzecim użyciu. Mama przekonuje mnie, żeby czekać na lidlowe maszyny, znalazłam też Singera w aktualnej ofercie Lidla (Serenade M320L). Te 500-600 zł mogłybyśmy wydać, no chyba, że polecicie nam coś lepszego i droższego, to być może zaszalejemy ![]() edit: zauważyłam, że mi zdublowało post, najmocniej za to przepraszam. Dodam jeszcze, że torby będą z materiałowych-materiałów, najprawdopodobniej z odzysku, nie zamierzam szyć jakichś skór albo cholercia wie czego ![]() --- Ostatnio edytowane 2021-05-04 09:46:12 przez joolz --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
airam3 - Singery heavy duty mają bardzo dobre opinie. Z takimi sprawami poradzi sobie bez problemu również inny model, proponowany niżej kolejnej użytkowniczce.
jooltz - myślę, że warto poczekać na sprzedawanego w Lidlu elektronicznego Singera 6180. Moja koleżanka pracuje na nim od czterech lat, codziennie po kilka godzin, robiąc naprawy, przeróbki, szyjąc odzież, firanki, zasłonki itp. |
294 strony: « < 288 289 290 291 292 293 294 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.