Świeżynek
![]() |
|
Witam,
pytanie o Solid Edge- jak drukować wykroje, czy można stopniować? Dziękuję za odpowiedź |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam,
Czy mieliście okazję pracować na nowej wersji gemini? Pozdrawiam Leszek |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pracować jeszcze nie ale testowałem wersje demo x17 i x19
Szata graficzna jest całkowicie zmieniona jest możliwość pracy na dwóch monitorach w patternie i wszystko rozbudowane jak to w nowej wersji. Mtm na osobnym kluczu, jest fajna funkcja zmiany punktu powiązanego z innymi szablonami (zmienisz kształt pachy to zmieni się w całym asortymencie). Ogólnie nie ma jeszcze dostępnej instrukcji, ale każdy poradzi sobie bez niej. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam pytanie odnośnie programów,które są opisane powyzej. Czy mają one możliwość stopniowania za pomocą tabeli z danymi rozmiarowymi przy jednoczesnym zachowaniu elementów w danym miejscu? Przykladowo: Kieszeń o konkretnym kształcie i wielkości ma być w danym miejscu. Czy zmiana rozmiaru spodni nie zmieni położenia i rozmiaru kieszeni?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam
W opisywanych programach tylko i wyłącznie stopniuje się za pomocą setu rozmiarowego (jakie pani sobie zapisze rozmiary do tabeli rozmiarowe (setu) na taki będzie pani stopniować szablony. Tabele można zapisywać do 4 kolumn rozmiarowych. Wszystko zależy od tego jak stopniuje pani każdy punkt w obrysie elementu i w zaznaczeniach wewnętrznych (kieszeń). Pani o wszystkim decyduje. |
|
Świeżynek
![]() |
|
W takim razie w każdym z wymienionych przez Pana programów jest taka sama możliwość jesli chodzi o stopniowanie zarówno elementów zmieniających rozmiar jak i tych stałych, które nie ulegają zmianie.
Czy ta możliwość/ opcja ma jakąś nazwę? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Więc w module stopniowania albo dany punkt stopniujesz albo jeżeli nie potrzebujesz danego punktu stopniować nie stopniujesz go, w tedy nie uzupełniasz tabeli stopniowania i zostają same zera od ciebie zależy co chcesz wykona i jaki sposób.
Z automatu nic się tu nie dzieje musisz wszystko nakazać programowi to co chcesz żeby wykonał dla ciebie. A tak czysto teoretycznie jakie jest drugie dno tego pytania i konkretnie o jaki program chodzi, jeżeli taki który nie został wymieniony to proszę pytać śmiało Pozdrawiam |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Faktycznie popracowałem trochę na wersji demo gemini x19 i jest fajnie. Nie wiem tylko co jest w podstawowej wersji i czy za coś trzeba dopłacić. Instrukcja już jest. Tak twierdzą w Gemini Polska. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z tego co wiem to mtm chyba jest osobno płatny i taka funkcja połączonego punktu z innymi szablonami.
Co do instrukcji to proficad tym się zajmuje lecz może już skończyli. Szkoda ze nie wpadną na pomysł żeby udostępnić pełnej wersji chociaż na tydzień. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z tego co wiem to mtm chyba jest osobno płatny i taka funkcja połączonego punktu z innymi szablonami.
Co do instrukcji to proficad tym się zajmuje lecz może już skończyli. Szkoda ze nie wpadną na pomysł żeby udostępnić pełnej wersji chociaż na tydzień. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.