33 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Ju z nich wyrosła ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O zrobieniu fartuszka kuchennego z męskiej koszuli myślałam już od dawna, jednak długo nie mogłam trafić w SH na wzór, który mi się spodoba. No i nareszcie tadam, udało się znaleźć dwie koszule. Na razie powstał jeden fartuszek, z koszuli rozpinanej tylko na piersi, odcięłam tył i rękawy. Fartuszek obszyłam lamówką z tego samego materiału, doszyłam szerokie paski w pasie i tak się prezentuje. Do kuchennej mini kolekcji dołączam upieczone dziś buchty ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-11-11 18:46:09 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
|
|
Niteczko, Jak ty to zrobiłaś?
Fartuszek uszyty po mistrzowsku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brawo Niteczko
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo ładne ubranka. Gratuluję pomosłu ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Baaardzo fajny fartuszek i wzór na nim. A te buchty to takie drożdżòwki?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak to takie drożdżówki(miały być bardziej maślanki), nazwa jak dla mnie dziwna, mąż jak usłyszał nazwę to powiedział, ze na pewno będą niedobre, a później pytał dlaczego tak mało ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niteczko, mam pytanie dotyczące sarenki - czy haftowałaś ją ręcznie? Aplikacja z samochodem bardzo pomysłowa.
Buchty smakowite. Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sarenkę wydrukowałam, wydruk przyłożyłam do materiału i tak po nim maszyną jechałam, wstawki czarnego to już ręcznie, bo nitki musiałam połapać, zakończenia, bo nie potrzebnie je obcięłam, zaguzać mogłam. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź. W taki razie muszę napisać jedno - bardzo dobrze czujesz maszynę, precyzyjna robota.
|
33 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.