Stara Gwardia
![]() |
|
Tańcowała igła z nitką,
Igła-pięknie, nitka-brzydko. Igła cała jak z igiełki, Nitce plączą się supełki. Igła naprzód- nitka za nią: -Ach, jak cudnie tańczyć z panią! Igła biegnie drobnym ściegiem, A za igłą- nitka biegiem. Igła górą- nitka bokiem, Igła zerka jednym okiem, Sunie zwinna, zręczna, śmigła. Nitka szepce:- Co za igła! Tak ze sobą tańcowały, Aż uszyły fartuch cały! ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To mój drugi fartuszek, pierwszego wolę nie pokazywać, dodałam zdjęcie zbliżone części napierśnej, ponieważ dół fartuszka wyszedł trochę marszczony, bo okazało się że nie potrzebnie naciągam lamówkę, więc część piersiowa wyszła już lepiej ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-02-05 14:50:00 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brawo ![]() ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pierwsze koty za płoty, póżniej zawsze jest lepiej. Ważne, że przy szyciu miałaś dużo radości!
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Irena - czyli "sprawiedliwa", czy jakoś tak...
Ten Twój fartuszek przypomniał mi napisy u koleżanki w kuchni: nad kuchenką był napis "GOTUJ!", a na drzwiczkach od szafki ze śmietnikiem: "Fe!" A na lodówce ogromny napis "JAJA" ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ikk, mam sporo tego płótna, jak się wybrudzi, to zrobię następny i jeszcze jeden, i jeszcze jeden ![]() ZIbiasz, ja Alicja jestem, to prezent był dla mojej mamy Irenki ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I w ten sposób dojdziesz do wprawy - ale jak znam życie to mama będzie używać fartuszka od święta, bo taki ładny ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mama mi powiedziała, że nie potrzebnie studiowałam zootechnikę, bo teraz i tak bezrobotna w domu siedzę, mogłam się zabrać za szycie te 8 lat temu ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niteczko, pierwsze koty za płoty. Lamówka w takich uszytkach nie jest najprostsza - obejrzyj sobie ten filmik, może Ci pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=-GVA05MxXTU
![]() |
|
Dziekuję, przyda się, tak w ogóle to niepotrzebnie wszywałam zawieszkę oddzielnie, poszperałam w necie i następna będzie bezpośrednio z lamówki szyta. ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.