Wersja do druku

10 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Pytanie Wojtku nie do mnie,ale sie wtrace ,jak to kobitka :).Ja szyłam z elastycznej satyny,dla mnie rewelacja.Z takiej normalnej tez szyłam ,tez ok ale miałam problem z zaprasowaniem szwów .Odstawały,nie chciały się polozyc :).
No i na codzień mam różne przeróbki z satyny ,i jakos idzie.
Stara Gwardia
Oj gdyby tylko Wojtek się zgodził ,tez mogę zamiatac :):)
Świeżynek
mój drogi kolego satyna to pikuś fakt szwy się marszczą ale da rade cienką igła i nicią i jakoś się szyje ale koszmarem dla mnie jest jedwab a do tego satyna jedwabna mowie o naturalnej ją tylko fatygą da się ujarzmić. krepa jedwabna jakoś idzie ale habotai to do dopiero koszmar....

w satynie problem jest wykroczenie satyny szczególnie przy wąskich sukienkach spódnicach podszywarka różnie się zachowuje i czasem psoci

wiec pozostaje cienka igła do koralików i ręczne podszywanie

ale już dawno nic z satyny nie szyłem.... ostatnio lubuję się w grubej dzianinie a i tu napotykam pewne zapytania ale to już innym razem
Świeżynek
ulubione żelazko z wytwornicą pary i prawie już leżą:P satynowe szwy a problem sadze jest satyna ta lekka cienka na koszulki nocne a czasem klientki je przynoszą by stworzyć jej wąską kreacje..... bez komentarza

--- Ostatnio edytowane 2011-03-30 00:26:15 przez boguszw ---
Stara Gwardia
Teraz juz jestem madra ,bo takie zelazeczko mam :)i juz nie odstają szwy.
Świeżynek
:)....
Administrator
Czarna sukienka bardzo mi się podoba :) Taka nietypowa jest.

Co do satyny to nie lubię z niej nic szyć, unikam jak ognia :D
Za to dzianiny UWIELBIAM. Nie wiem czy to normalne ale mogłabym szyć tylko z dzianin :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Witam serdecznie.Dopiero dziś obejrzałam Twój wąteki jestem pod wrażeniem.Wszystko bardzo ładne.:D
Stara Gwardia
Miło, że jest kolejny pan na naszym forum:) i to bardzo ładnie szyjący.

10 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.