29 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Iście piękniste rzeczy ![]() ![]() A co do szkół, to ja też pamiętam karmniki i proste rzeczy np. przyszycie guzika, czy uszycie piórnika.... Gdyby nie moja babcia, nic bym teraz nie umiała. Nauczyła mnie wszystkiego, robótki na drutach, szydełku, haftowania, cerowania, wykrojów nie nauczyła, bo ucznia miała leniwego, a szkoda, miałam wtedy czerpać od niej garściami, jaka ja głupia byłam. A umiała szyć cudeńka, czego bym jej nie naszkicowała, to uszyła, włącznie z moją suknią ślubną i to na starym "deptanym" Gritznerze" (pierwsza obsługiwana przeze mnie maszyna ![]() Moje dziecko natomiast uczy się samych bzdur na technice, zupełnie nieprzydatnych w praktyce. Dzisiaj, na ten przykład, była u niej koleżanka, rówieśnica, panna 10-cio letnia, która jeszcze igły na oczy nie widziała! Moja córa myślała, że sobie żarty stroi. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale słodzicie Kochane Babeczki ![]() ![]() Sukienki i bluzki to jak zwykle burdowskie wykroje. Iwi - jak tak patrzę na te zdjęcia no to ma figurę ten mój manekin ![]() ![]() Trauta- też nie raz żałuję, że kiedyś nie miałam czasu słuchać. Ale dzieciak ma co innego w głowie niż cierpliwe siedzenie. A u mnie kilka osób szyjących w rodzinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam, cały życiorys prawie ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-02-01 20:31:53 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pięknie ![]() A dziadek zachował się wspaniale, tylko sobie życzyć takiego wsparcia - tak się rodzą pasje. ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, dziadek miał cierpliwość do dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() A tu takie moje wykopaliska jeszcze. Niewyraźne zdjęcia, ale taki mam sprzęt ![]() Sztruksy (na gumie, bo wygodniejsze) i bluza dla syna. Sweter i kurtka moje. --- Ostatnio edytowane 2015-02-11 11:41:02 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fajne rzeczy, mmstycha.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zimowe kurteczki dla chłopaków bardzo mi się podobają
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki ![]() Kurtki- ortalion, ocieplina i polar. I maszyna do naprawy po ich uszyciu ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-02-12 10:49:05 przez mmstycha --- ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Wow! Pięknie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Porządki w szafie, to tak przy okazji: koszulki/spaniówy ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A tu kamizelka z męża koszuli ![]() I takie zadanie mi się dziś expresowe, bojowe trafiło - napis na koncert na kurtce (trochę krzywy i koślawy, ale trudno, za mało czasu). ________________________________________________________
29 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.