Stały Bywalec
![]() |
|
Zainspirowała mnie Twoja czerwona, koronkowa sukienka, jest śliczna! ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Super uszyte kiecusie!
Co prawda kompletnie nie w moim guście, ale podziwiam staranność i - jak się domyślam - determinację przy ich szyciu! ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A dziękuję ![]() Co do gustu to ja bardzo podobnie jak opisywana przez Pana kiedyś "Łucja" ( mam nadzieję, że nie pomyliłam imienia). Myślę, że wiek i sytuacje zmuszają człowieka do zmian w wyglądzie. ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to ramoneskę często jeszcze na siebie "wwlekam" ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-01-24 13:27:52 przez mmstycha --- --- Ostatnio edytowane 2015-01-24 15:26:03 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Błagam! Nie "pana"!!! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie ma sprawy ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękne rzeczy - widać niesamowity warsztat - też tak chcę już umieć ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystkie rzeczy uszyte bardzo profesjonalnie.
mmstycha, ja też tak mam, coś sobie uszyję a potem to wisi w szafie ,i nie może się doczekać kiedy to założę. ![]() Najbardziej podoba mi się ten popielaty płaszczyk, piękny. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki dziewczyny ![]() Do profesjonalizmu to mi daleko. Często coś szurnę w kąt ze złości jak nie wychodzi. ![]() Nie mam na przykład pojęcia zielonego o szyciu męskich rzeczy. Ze szkoły to wyniosłam szycie bistorowych pokrowców na siedzenia do autobusu, wykroje z burdy (sama potrafię tylko spódnicę podstawową), no i czasem szyło się jeszcze ubrania robocze ( skrojone już przynosili). W pracy szyłam jedną operację - zszywałam kołnierze. Także takie to moje szycie ![]() Ale metodą prób i błędów (często więcej tych błędów) czasem coś uszyję. I cieszę się, że się podoba ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mmstycha, jedna moja ciocia uczyła się dokładnie tego samego , co ty, w szkole.
Do tej pory żadnego wykroju nie zrobi, nawet burdy się boi! Druga: elektryk z zawodu, odkąd pamiętam pracowała w szwalni. ale ona też głównie szyje/zszywa. Teraz, na emeryturze, głównie wykroje przygotowane wcześniej z burdy przez jej córkę (mgr ekonomii!!) |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
O mamusiu, co to za szkoły wspominacie
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.