20 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Stały Bywalec
![]() |
|
no właśnie nie. szybko musiałam uszyć i nie prałam
![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-04 10:33:16 przez Szyszka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam nadzieję, że uda Ci się wyprać to zafarbowanie i ubranie uratujesz. Oczywiście zależy to od tej białej materii, czy stale się zabarwiła, czy nie.
Niedawno kupiłam zielone i granatowe punto. Granatowe namoczyłam w misce - nie puściło w ogóle koloru. Zielone - szalone puszczało farbę bardzo intensywnie - musiałam kilka razy powtórzyć płukanie, aż woda była czysta. |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Mi bardziej zależy na tym, żeby znowu nie puszczało farby.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fides, wystarczy płukać, czy lepiej wyprać podejrzany materiał ??? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może coś Ci podpowie ten wątek:
http://ekrawiectwo.net/board/thread/37524/farbujacy-material/?page=1 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niteczko, niestety trzeba indywidualnie podejść do każdego podejrzanego materiału. Czasami wystarczy wypłukać, a czasami trzeba wyprać. Zależy od materiału i od tego, o co go podejrzewasz.
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dzięki Fides. wątek napewno pomoże. dziś będę probowała
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trzymam kciuki!!!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nowość dziś uszyta
![]() Kołnierz wewnątrz szary. Miało być na odwrót ale przyszyłam błędnie i tak stwierdziłam ze łądnie komponuje sie ze ściągaczami ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-08 18:19:27 przez Szyszka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajne to to..co to dokľadnie: bluza czy sukienka?
|
20 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.