30 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj Wojtku
Dziś piszę do Ciebie oficjalnie, ten dzień poświęciłem na szperanie. I tak: Krawiectwo na najwyższym poziomie, perfekcja. Trochę dziekciu: niektóre formy się powtarzają, czasem są (sorry) nudne i nijakie bez wyrazu lub tzw.brak smaczku. Na szczególna uwagę zasługują; NA STR.2- przepiękna suknia ślubna, str.6- suknia dla kobiety odważnej,soczysty fiolet i to jest plus dla tej klientki,faceci będą mieli za czym się rozgladać, str.10 kolejna suknia ślubna-jest świetna i urocza, str.13-pierwsza bluzeczka z krótkimi rękawkami-bombowa, no i wisienka na torcie: str14 CHANEL Po prostu ten styl mnie rozbraja. I ten prosiaczkowy kolor, naprawdę mistrzostwo. Ale nie mogę się doczekać dalszych projektów, ja i pozostali czekamy. POZDOWIENIA ________________________________________________________
Artur
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Arturze,
z pokorą przyjmuję i pochwały i krytykę,ale małe wyjaśnienie. Nie ja projektuję fasony sukienek czy bluzeczek, ja po prostu szyję, co aktualnie zleca mi szefowa, nieraz mam tylko okazję wyrazić swoją opinie, nie zawsze coś zmieniającą. Wzory i fasony są albo od samych klientek, albo są oferowane przez moją szefową. Zgadzam się, że niektóre modele są monotonne, bez wyrazu, ale zdarzają się też takie, jak widzisz, że mnie się podobają do tego stopnia, że żałuję, że nie jestem kobitką i niechętnie oddaję taką sukieneczkę klientce. Ale do szycia każdej sukienki czy garsonki podchodzę z takim samym zaangażowaniem. A tak na marginesie, czy to nie cudowne, że dwóch facetów dyskutuje sobie rzeczowo o sukienkach...... |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj WOJTKU PIERWSZY- tak Cię będę nazywał, bo dołączył do nas nowy kolega o tym samym imieniu.Rozumiem Twoją rozterkę dotyczącą Twojej pracy zawodowej- nie mamy wpływu na pracę jeśli robi się pod czyimiś skrzydłami. Też tak kiedyś, dawno temu miałem "przyjemność" pracować, ale to była produkcja masowa. Mam nadzieję, że Wojtek Drugi do naszej dyskusji dołączy. W dalszym ciągu jestem ciekaw Twoich prac. POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Tak to nieraz bywa, że nie można rozwinąć własnej pomysłowości, ale nie jest żle. Aktualnie szyję suknię ślubną, ale powoli bo termin jest odległy. W międzyczasie szyłem takie coś pośredniego między bluzką a wdziankiem z materiału typu gnieciuch, no i wyszło takie coś. Zgadzam się z Arturem, że nasze szycia najlepiej prezentować na żywym ciele, a nie na manekinie, wtedy taka kiecka "ożywia"się. Ale nie zawsze są możliwości, aby zrobić taką fotkę.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fajna rzecz
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj Dziś nie mam "polotu" Bluzka-ok tylko się dziwię klientce, że na lato taki ciemny kolor i na dodatek sztucznością wali ten materiał, aż daje po oczach. Przecież ta kobieta się cała zapoci w tym wdzianku- a potem są alergie. To tyle z mojej strony. POZDROWIENIA ________________________________________________________
Artur
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ładny żakiecik,czy bluzeczka,ale dlaczego paski obu przodów nie pokrywają się ze sobą,to celowy zabieg?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a właśnie , powinny się pokrywać ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Pomimo tak tragicznego dnia, chcę wnieść sprostowanie do ostatnio przedstawionego ciuszka.Na klientce kratka układała się równo, natomiast manekinie nastąpiło przesunięcie. Poza tym materiał na ten kubraczek jest na bazie bawełny, więc nie powinno być kłopotów w lecie. Ale ja na to nie mam wpływu, materiał byłod klientki.
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Witajcie,
Nie było mnie na forum przez jakiś czas. Nie miałem czasu ani sił, aby udzielać się na forum, bo mieliśmy strasznie dużo pracy w pracowni, dużo zleceń, a jeszcze jedna z koleżanek zachorowała, więc aby dotrzymać terminów musieliśmy zasuwać po 10-11 godz. łącznie z sobotami. Jest sezon na wesela i komunie, więc szyliśmy suknie ślubne, alby na komunię i jeszcze inne ciuszki. Tempo było niesamowite i niektóre ciuszki nie mogłem sfotografować, bo nie było czasu. Wrzucę pare fotek sukienek slubnych , ale to jest praca zespołowa. Fotki bluzek to moje szycie. |
30 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »
Wątek jest zablokowany.