Wersja do druku

30 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »

Mistrz Krawiectwa
Udało mi się namówić klientkę na fotkę takiej bluzeczki - to w ramach nagrody ,że się trochę natrudziłem przy tych falbankach, ale ja uwielbiam falbanki, każdą sukienkę bym przyozdabiał.
A jeszcze odnośnie falbanek to wstydzę się coś ujawnić, może kiedyś........
Stara Gwardia
Bluzeczka bardzo kobieca. Mogę prosić o trochę większe zdjęcia twoich prac. Chętnie podziwiałabym detale. :)
Wojtku mam pytanie - czy Ty szyjesz bluzki tylko z satyny??

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrz Krawiectwa
Susanno, oczywiście, że szyję bluzeczki i sukienki z innych materiałów niż satyna. Ale moje koleżanki z pracowni, znając moje upodobania do satyny, jedwabiu, praktycznie przekazują mi do szycia ciuszki właśnie z tych materiałów, bo jak sama wiesz satyna jest dość trudna do szycia. Ale ja to lubię i nie narzekam. W efekcie końcowym takie bluzeczki prezentują się efektownie i tak kobieco, więc najczęściej je prezentuję.
Administrator
Susanno, oczywiście, że szyję bluzeczki i sukienki z innych materiałów niż satyna. Ale moje koleżanki z pracowni, znając moje upodobania do satyny, jedwabiu, praktycznie przekazują mi do szycia ciuszki właśnie z tych materiałów, bo jak sama wiesz satyna jest dość trudna do szycia. Ale ja to lubię i nie narzekam. W efekcie końcowym takie bluzeczki prezentują się efektownie i tak kobieco, więc najczęściej je prezentuję.
Aha no i wszystko wiadomo :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Czy to w związku z tym dżentelmenem na Twoim avatarze? ;)
Dokładnie .
Bluzka słodka .Ja mam długie zęby na satynę ...
A jeszcze odnośnie falbanek to wstydzę się coś ujawnić, może kiedyś........
Wojtku, nie każ się prosić tylko od razu nam powiedz!:D Bo nas zżera ciekawość... Jesteśmy bardzo wyrozumiałe, szczególnie odnośnie falbanek! ;)
No dobrze ujawnię swoją tajemnicę. Otóż moja małżonka namówiła mnie na uszycie koszul ozdobionych żabotami. I tak mam już dwie koszule z falbankami, a jeszcze mam materiały na dwie następne.
Są to koszule stylowe, oczywiście nie chodzę w nich na codzień, a tylko od święta np. Sywester.
Nie wiem co tym sądzicie ? Czy wypada facetowi nosić takie falbankowe koszule- oczywiście podkreślam nie na codzień ?
Stara Gwardia
Wojtku,co to za pytanie:czy wypada? ważne że nam się podoba to co nosimy,i że się w tym dobrze czujemy.Najczęściej jest tak,że ci co najwięcej krytykują po prostu najbardziej zazdroszczą.Tak to już jest na tym świecie.Wracając do koszul to gratuluję stylu .

30 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »

Wątek jest zablokowany.