30 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Administrator
![]() |
|
Obie śliczne :]\ ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Susanna napisała
2010-05-05 07:53:19 Obie śliczne :]\ Zgadzam się w całej rozciągłości tej wypowiedzi. A RITA, to bogini, zresztą filmy z tamtego okresu miały "duszę" ![]() a GRUNWALDU to nie pamiętam?- żart ![]() Powiem Ci, że miałem dawno temu propozycję pracy w teatrze-nie nie jako aktor,choć potrafię grać hi hi ![]() ![]() POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
|
|
Piękne są obie sukienki!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
czarna jedwabna szczególnie mi się podoba
![]() Arturze, wspomniałeś Ritę, czy tę św Ritę co jest patronką od spraw beznadziejnych? czasem wzywam ją jak się wkurzę ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
pajesia napisała
2010-05-05 11:45:13 Arturze, wspomniałeś Ritę, czy tę św Ritę co jest patronką od spraw beznadziejnych? czasem wzywam ją jak się wkurzę ![]() Pajesiu chodziło mi o aktorkę, ale masz rację ta druga św. jest też o.k. A TO ZNACZENIE OBU SYLWETEK: Święta Ryta(Rita, Margherita Lotti) (ur. 1381(?) w Rocca Porena koło Cascii, zm. 22 maja 1457) – w Kościele rzymskokatolickim czczona jako święta od spraw trudnych i beznadziejnych, kobiet we wszystkich stanach. Stygmatyczka. Rita Hayworth, właśc. Margarita Carmen Cansino (ur. 17 października 1918 na Brooklynie w Nowym Jorku; zm. 14 maja 1987 w Nowym Jorku) – amerykańska aktorka i tancerka pochodzenia hiszpańskiego i irlandzkiego. Od roku 1932 młoda Margarita Carmen Cansino występowała wraz ze swoim ojcem, tancerzem flamenco Eduardem Cansino w nocnych klubach i na pokazach tańców hiszpańskich. W filmach zaczęła się pokazywać od 1935, nie były to jednak oscarowe kreacje. Jedną z ważniejszych w jej karierze była rola w filmie Howarda Hawksa Tylko aniołowie mają skrzydła (1939). W Gildzie (1945) zagrała tytułową bohaterkę, tym samym zostając jedną z najlepiej zarabiających gwiazd w historii Hollywood. Została okrzyknięta uosobieniem seksu. Kryzys przyszedł w połowie lat 50. Dalej grała, m.in. w filmach W drodze do Cordury (1958) czy Osobne stoliki (1958), ale upodobania publiczności się zmieniły - zaczęła się moda na blondynki. Pojawiły się problemy z alkoholem. Definitywny koniec jej kariery nastąpił w 1972. Powodem była postępująca choroba Alzheimera, na którą zmarła w 1987. Wśród jej kilku mężów był reżyser i aktor Orson Welles, z którym miała córkę. Zagrała u Wellesa w Damie z Szanghaju (1948). Był to film, dla którego ścięła swoje słynne długie, rude włosy i ufarbowała się na blond. POZDRAWAM ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ta jedwabna jest prześliczna deolt mi sie bardzo podoba, a ta fioletowa też urocza ale ja strasznie nie lubie tego typu materiałów. ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Urocze te alby. Sukienki też mi się podobają, szczególnie ta czarna. Myślę, że ten fason mogłabym nosić.
Ja właśnie jestem po Pierwszej Komunii Świętej starszej córki. Przeżycie było ogromne, aż trudno wrócić do rzeczywistości po takim wydarzeniu. Dobrze, że jest jeszcze biały tydzień. ![]() U nas nie było szokujących prezentów ani dużo gości, staraliśmy się skupić na duchowej stronie całego przedsięwzięcia choć nie powiem, sprawy organizacyjne czasem przytłaczały i było dużo stresu (robiliśmy przyjęcie w domu i rodzice sami organizowali wszystko w kościele: kwiaty, sprzątanie, dekoracje, dary, itd). Bardziej już nie można było być zaangażowanym. Kiedy czytam takie historie jakie opisujecie to włos się jeży na głowie. Nasz ksiądz proboszcz w życiu by nie narzucił jakiś procentów, prezentów czy sum. To wspaniały człowiek, buduje razem z parafianami nowy kościół i my składaliśmy się dobrowolnie na "cegiełkę" od dzieci pierwszokomunijnych. Niestety, praktyki narzucania ludziom na siłę dodatkowych kosztów związanych z Komunią Świętą tylko źle służą całej sprawie i Kościołowi, a w efekcie naszej wierze i naszemu życiu duchowemu... Szkoda, że tak się dzieje. ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
od dzisiaj jestem Pańskim wirtualnym uczniem ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
http://howtobeyourowndressmaker.blogspot.com Zapraszam na bloga
http://hunterofclothing.blogspot.com Zapraszam na blogowy sklepik |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja bym tak ładnie jak ten kotek prosiła
Aby ktoś wstawił kroczek po kroczku jak uszyć tą czarną cudną sukienke ![]() To może sobie uszyje taką na ślub ![]() ![]() ![]() ![]() hm coś sie stało z kotkiem więc zrobie to inaczej i teraz są 2 kotki --- Ostatnio edytowane 2010-05-10 19:48:54 przez reggi --- ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ja też proszę, tak ślicznie jak 2 kotki... ![]() ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
30 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Wątek jest zablokowany.