34 strony: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Genialne etui!!!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Długi weekend miałam dość pracowity i zakończony komunią bratanicy (za 1,5 tygodnia u mnie). Dlatego dziś zdjęcia komunijne:
- moja sukienka z wielką wodą (trochę za wielką, materiał dość miękki i przy nachylaniu się przy stole.... Poza tym aparat jest bezlitosny, w domu wybieram to lustro które nieco wyszczupla ![]() - spodnie Miśka. Osobą podtrzymującą jest jego osobisty, starszy brat również ubrany w koszulę i spodnie mojej produkcji. (Koszula to jedno wielkie pasmo nieszczęść i pecha począwszy od poplamienia materiału wodą wyciekającą z psującego się żelazka i awarii tegoż żelazka, poprzez prucie kolejnych nieudanych szwów i wypruwanie całej stójki. Żeby jako tako wyprasować koszulę wzięłam stare żelazko, które grzeje o tyle o ile i przypaliłam rękaw. Musiałam skroić nowy. Zaparłam się jednak i uszyłam wyszła, nieźle.) Młody wygląda też nieźle a najważniejsze jest to, że założył bez mruknięcia, a jest w takim wieku, że koszule są bee... Jest jeszcze tunika i spodnie pierworodnej, ale to następnym razem, ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Dla mnie super!!! ________________________________________________________
Elwira |
|
Administrator
![]() |
|
Dla mnie też bomba! Twoja sukienka trafia w mój gust a że ostatnimi czasy polubiłam dekolt z wodą więc mogłabym w taką wskoczyć ![]() Natomiast koszule dla chłopaków - MEGA!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sukienka świetna! Misiek też elegancki!
Oj, pamiętam, miałam kiedyś takie przeboje z żelazkiem... Na dobrą sprawę - nie wiem, czy to była wina żelazka, czy wody... Te żółte plamy po wyprasowaniu... Ratowanie kwaskiem cytrynowym... Horror... Ale to było dawno! ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dziękuję bardzo.
Sus, tylko ta duża koszula (widać rękawy) jest moja, chociaż miałam tajemny plan żeby uszyć dwie jednakowe, różniące się rozmiarem. Żelazko wprawdzie dziś wróciło z naprawy ale znowu nie grzeje. Jestem wściekła ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-05-10 18:18:16 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Agaaffku śliczne ciuszki poszyłaś!!!Co do żelazka to nie jesteś sama!!!Moje od wczoraj w serwisie po raz 2 w tym miesiącu!!!A co do plam na gotowym ciuchu(nie wspomnę na jakim....tylko powiem,że na białym...)to mam taki wstrząs....i uraz!Także przypominam wszystkim,że ZAWSZE po czyszczeniu żelazka trzeba je odparować w pozycji poziomej,pionowej....poprasować ściereczkę i dopiero gotowy ciuch!!!W przeciwnym wypadku można się nieżle zdziwić,no nie Agaaffku???
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super sukienka, tkanina, kolorystyka. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To żelazko, które mi tak okropnie przypalało, to chyba nawet nie było z parą. Raczej na pewno nie było...
Dużo w tym było "winy" materiałów - zawsze wolałam naturalne, a że dostać w sklepie można było prawie jedynie płótna... Za mało nagrzane żelazko nie prasowało w ogóle, za mocno... ![]() Ania --- Ostatnio edytowane 2012-05-11 10:11:42 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Jak dla mnie rewelka
Kiedyś i ja tak będę umiał ![]() ________________________________________________________
|
34 strony: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.