Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczęta? A co myślicie o tym materiale? Jedwab ręcnie malowany, ale jakiś taki babciowy chyba? Leży u mnie chyba z rok i nie wiem, co z niego uszyć, bo wszyscy mówią że jest brzydki i taki dla starszych pań. Zaczęłam niby szyć z niego sukienkę z czerwcowej Burdy (tej żółtej), ale nie wiem, czy jej nie rzucę, bo jakoś tak nie przekonuje mnie ten materiał. Sama nie wiem, co o nim myśleć.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajny, bardzo nawet
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Zgadzam się z Mrufką - materiał spoko, ale raczej nie na bluzkę - też bardziej widzę z tego spódnicę
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Od razu pomyślałam o długiej sukience a jeśli nie starczy to spódnica. Może z falban? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susanno - czytasz mi w myślach, ja dokładnie o takiej spódnicy myślałam. Taka z trzech falban. Ale taka falbaniasta sukienka też byłaby boska
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
I np. taka szeroka gumka w pasie - wyglądałaby bombowo! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Proponuję, żebyśmy we dwie uszyły spódnicę dla Manuskrypta z tego materiału, bo chyba dokładnie tą samą mamy na myśli
![]() Ja kiedyś gdzieś w Burdzie widziałam bardzo fajną sukienkę, która z tego mogłaby wyjść. Ale na nią trzeba było pomiędzy 2 a 3 metrami materiału. Bardzo letni jest ten materiał i w żadnym razie nie jest babciowy. |
|
Administrator
![]() |
|
Hehe świetny pomysł ![]()
Masz na myśli tę długą składającą się z falban? Góra jak w gorsecie tz. ciecia angielskie chyba a potem kilka falban ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to jest piękny kawał tkaniny! ja widziałabym ją w afrykańskich klimatach
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To miałam na myśli: http://www.osinka.ru/Zhurnaly/2004/04-06/burda05/03.html O ile dobrze kojarzę, to w tej nie ma żadnych cięć angielskich. Ech, Susanno - Ty byś dobrze wyglądała w tej sukience
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.