Wersja do druku

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Stara Gwardia
Przeczytałam ten bolacy wątek i przykro mi sie zrobiło najpierw z powodu Ani wnuka, a później tragedii u Magdy. I jak u Ani w rodzinie nauczą sie życ z chorobą i dla maluszka to bedzie normalne / bo tak wczesnie zdiagnozowane/ tak u Magdy już nic sie nie da zrobić, bo to ciecie ostateczne. U mnie w domu tez siostra zgineła przedwczesnie /25 lat/ i trudno nam sie było pozbierać. pierwszy rok był chyba najgorszy. potem juz jest coraz lepiej i momo ze to banał to jednak prawda że czas goi rany. Wazne żeby sie wspierac czy to w rodzinie czy wsród przyjaciół czy nawet tak jak tu wsród dobrych ludków. Wiara tez bardzo pomaga mimo ze zadaje sie mnóstwo pytań z "dlaczego?". Trudne to wszystko... Jestem z Wami dziewczyny myslami i w modlitwie... Niech to łagodnieje...Będzie dobrze...
Stara Gwardia
Madziu będzie dobrze .Pewnie ,ze nie najlepiej ale dobrze na pewno .

Może mało na miejscu ale zawsze w takich ciężkich chwilach czytam wiersze ks.Twardowskiego

Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
tylko to co nieważne jak krowa się wlecze
najważniejsze tak prędkie ze nagle się staje
potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
jak uroczystość urodzona najprościej z rozpaczy
kiedy myślimy o kimś zostając bez niego

Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna
zabiera nam wrażliwość tak jak każde szczęście
przychodzi jednocześnie jak patos i humor
jak dwie namiętności wciąż słabsze od jednej
tak szybko stad odchodzą jak drozd milkną w lipcu
jak dźwięk trochę niezgrabny lub jak suchy ukłon
żeby widzieć naprawdę zamykają oczy
chociaż większym ryzykiem rodzić się nie umierać
kochamy wciąż za mało i stale za późno

Nie pisz o tym zbyt często lecz pisz raz na zawsze
a będziesz tak jak delfin łagodny i mocny

Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
i ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości
czy pierwsza jest ostatnia czy ostatnia pierwsza

Jan Twardowski

Aniu jak mały ? myślę ,że też będzie dobrze .Ucałuj go od ciotki forumki:)
Stara Gwardia
Składam serdeczne wyrazy współczucia.
Stara Gwardia
Magdo wyrazy współczucia :( trzymaj się ciepło
Mistrzyni Krawiectwa
Dzięki, życie toczy się dalej, sporo spraw niedokończonych trzeba załatwić, nawet mnie już mniej serce boli bo mama odetchnęła z ulgą, bo od wczoraj jest opiekunem prawnym dziewczynek do czasu ustanowienia ich oboje, taty i mamy rodziną zastępczą, a ja mam bieg bo dodatkowo muszę uszyć ( już wykańczam)sukienki dziewczynkom do sypania kwiatów, bo siostra na początku roku pożyczyła komuś sukienki dziewczynek i ten ktoś nie oddał, obdzwoniliśmy chyba z połowę województwa, bo miały je mieć ubrane na pogrzeb, ślad po nich zaginął i nikt się nie odezwał, nawet zamieściłyśmy na profilu zmarłej siostry na facebooku i naszej klasie ogłoszenie na ten temat, bo przecież obcym nie pożyczała tylko komuś kogo znała, zero odzewu, mam wrażenie że ktoś wykorzystał sytuację i już ich nie ma zamiaru oddać, a ja dzisiaj od 4;30 przy maszynie i z tego co jest na stanie,żeby mogły jutro sypać kwiatki :)
Madziu...
możliwe ale mało prawdopodobne,że ten ktoś nie przeczytał ogłoszenia.... ludzie są zadziwiająco dziwni...
Może spotkacie jakies dziewczynki w tych sukieneczkach?Przecież to jest do rozpoznania nawet za kilkanascie lat...
Wiem , ze slowa pocieszen , dodania sily itd. sa b. potrzebne , wiem bardzo duzo na ten temat , choroska okropnie atakowac beda spoleczenstwo , i u mnie nigdy nie bylo cukrzyka,po pierwsze mamy nie zdrowe jedzenie-masa chemii w produktach , stress, , niedlugo bedzie co druga osoba miala cukrzyce ,/ i to sa bzdury jak ktos powie ze ma cukrzyce , to musi byc gruby, albo duzo je !!! to wstretna podstepna choroba ! / Aniu ja ja dostalam 2 lata temu po utracie moich bliskich, dwa pogrzeby w jednym roku , i inne, wypadek mego wtedy 3 letniego synka-ktory poslizgnal sie w jednej sekundzie i spadl z pierwszego pietra na beton , uderzyl glowka i byl na intensywnej -dzieki Bogu -doznal nieglebokiego pekniecia czaszki przed uchem i krew nie dostala sie do srodka glowy , i lekki wstrzas mozgu -to przezycie zostalo mi w mozgu na zawsze , ale kiedy wracal do zdrowia , ach...... to trudno pisac , ale jest dzieckiem wrazliwym , i niedawno dostal mi astme -walcze zeby mu ja wyleczyc - mysle gdzie wyjechac , wiem jak cierpi , ale wyrosl na slicznego chlopca - tylo krotko o moim najmlodszym synku / kiedy dowiedzialam sie u lakarza , tez moj mozg jakby zamarl , powiedziano mi u lekarza , aptece , ze jest to nieuleczalna choroba:(, napewno beda dochodzily inne , organizm kazdego czlowieka starzeje sie , to jest naturalne, ale tak jak moje kolezanki pisaly , bardzo wazna jest dieta, i w rownych czestotliwosciach podanie nie duzego posilku, zeby nie doszlo do takich reakcji , nie wolno glodowac, wtedy on narasta, uwierz mi ludzie dobrze dbajacy o prawidlowe posilki zyja do 90 lat , ale narazony jest mozg, oczy, serce, nerki itd.... , nie badzcie zbyt nadgorliwe nad nieszczesciem dziecka, on musi miec wkolo usmiechniete twarze i zadnych ale !normalnie moze funcjonowac- cwiczyc w ramach jego mozliwosci-cukier wtedy tak nie odklada sie , zycze wam duzo sily , bedzie ok !
Ja mam leki , coraz wiecej jest postepow/ sa rozne sytuacje , jak z kazda choroba/ ale trzeba walczyc, wiem po sobie , mnie jest tez b. ciezko ale nie poddam sie , jestem teraz slodsza , nie uzywalam i nie uzywam zadnych rzeczy jak papierosy itd.... niestety , tak stalo sie ,i mam tez takie rozne momenty ale musze walczyc , mam dzieci, synka ktory b. potrzebuje mnie itd...., ale powinniscie tez poszukac dobrego specjaliste dla cukrzykow, bo wiem od madrych ludzi ze sa rozni lekarze , jak to wszedzie, wiem gdzie mieszkasz Aniu, ale to nie znaczy ze wszyscy sa ok ! pytaj , az trafisz, niestety zycie malo osob uszczesliwia ,dacie rade ,pozdrawiam tez slodziutka :D
Stara Gwardia
dzięki temu postu w najbliższym czasie udam się do lekarza na kontrolę....teraz w tej ostatniej ciąży miałam cukrzycę ciążową, w domu lekceważyłam ją, w szpitalu leżałam dwa miesiące z powodów innych ale tam trzymano mi dietę, po porodzie cukier unormował się, ale zalecano mi kontrolę za pół roku :zawstydzony: a minęło już 8 :zawstydzony:

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.