35 stron: « < 17 18 19 20 21 22 23 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudny, i z przodu pokazany jest- fajnie te rogi wyglądają takie dłuższe- takie nietypowe. Super! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I mnie również się podoba.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudowny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A czy zauważyliście ,że klimat na Papavero ostatnio pozostaje wiele do życzenia? Jak czytam komentarze ,to mi się włosy na głowie jeżą ,niektóre osoby czekają tylko na to ,żeby komuś przygadać.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To bardzo trudne do uniknięcia na większości forów i grup internetowych. Na grupach jest nawet gorzej ![]() Cóż, frustratów ci u nas niemało... ![]() ![]() ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Przyznam, ze nie czytam komentarzy na Papavero - przynajmniej tych, które toczą się w dyskusjach przy nowych wykrojach do pobrania. Taki z lekka "chaos" tam jest. Takie odnoszę wrażenie. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Od pewnego czasu zastanawiam się nad jedną sprawą: papavero spełnia życzenia czytelników czyli przesyłamy zdjęcia gotowych sukienek a oni robią dla nas wykroje w kilku rozmiarach. Super! Tym sposobem możemy uszyć sobie sukienkę np. ASOS czy innej marki. Ale czy to nie jest kradzież modeli? Co z prawami autorskimi? Strasznie mnie to męczy.
A jeśli wykrój stworzony przez papavero na podstawie zdjęcia jest odrobinę inny to to już nie jest plagiat? Tak sobie my~ślę, że być może te wykroje są podobne do oryginałów ale nie takie same i tym samym nie jest to plagiat?! A pod wykrojami do pobrania pisze:
--- Ostatnio edytowane 2012-04-19 07:54:39 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Slusznie zauwazylas.
Wszystkie wykroje papavero inspirowane sa gotowymi rzeczami znanych projektantow, firm czy sieciowek. Zmieniaja tylko jakis detal i wtedy podobno jest ok. Czyli myslac tak jak papavero, jesli Ty wezmiesz ich wykroj i zmienisz w nim np dlugosc rekawka, albo zrezygnujesz z kolnierza to tez powinno byc ok, czyli mozesz to uwazac za swoj projekt ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Ooo właśnie, trafiłaś w sedno. Kij ma dwa końce - że tak powiem.
![]() |
|
I to jest chyba to, co tak na prawdę mnie niepokoiło w tych wykrojach z Papavero. Jakoś nie bardzo mi się podoba ta idea wykroju "na życzenie" który co tu dużo mówić jest po prostu kopią. A dopisywanie do tego, iż kopii nie wolno kopiować-zakrawa moim zdaniem na hipokryzję.
I jeszcze jedno: są na tej stronie wykroje Papavero, które mi się na prawdę podobają -wygląda na to iż autorka umie sama i wymyślić,i zaprojektować; dla czego więc bawi się w naśladownictwo?! To dopiero zagadka... ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
35 stron: « < 17 18 19 20 21 22 23 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.