Wersja do druku

59 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »

Stara Gwardia
Jeansy podwija bez kłopotu... ;-)

Ania
o to już jest coś - a jak z tym szyciem? wytrzyma intensywną moją naukę szycia? ;)
być może już widziałaś stronę Marchewkowej, na której pisze o tej maszynie.
Wygląda na to, że maszyna powinna dać radę. Piszę to z nadzieją, bo też się czaję na poniedziałkowe zakupy, a jestem bardzo początkująca.
Pozdrawiam,
Monika
Stara Gwardia
stronkę widziałam ale pisała zaraz po kupieniu, a mnie bardziej interesuje opinia po kilku miesiącach używania - ja Kornelią też byłam zachwycona... przez pierwszy miesiąc ;) a overlock już trzeci u mnie jest, za to tym razem już chyba trafiłam na działający :) więc pierwsze wrażenie bywa czasami mylne ;)
Ja od kilku dni wertuję wszystko na temat tej maszyny i jak dotąd nie znalazłam opinii, które byłyby bardzo negatywne. Nawet fundacja Warentest opublikowała dosyć pozytywne wyniki testów (napisali, że ma kilka drobnych wad w stylu że dźwignia do opuszczania stopki jest mała, pokrętła ciężko chodzą itp. - ale że poza tym to okazja dla początkujących). Mogę poszukać linka - tyle, że to po niemiecku.
Co do Marchewkowej - widać, że ten opis jest na bieżąco edytowany - choćby po informacji na temat pedału. Marchewkowa udziela się też na temat tej maszyny na forach i nadal na niej z powodzeniem szyje. Jeżeli więc wierzyć Marchewkowej - ona jest zadowolona.
Stara Gwardia
:)

Szyje bardzo intensywnie, bo czasem to tydzien na okraglo. Szylam dzins, wszywalam wyszarpany rekaw do grubej puchowej kurty, zamek metalowy do tejze kurty, eko-skore tez szylam i to chyba ze 4 warstwy jednoczesnie nawet. Szyje nia dzianiny, strecze, wlasnie skonczylam sukienke z czegos, co chyba lureksem sie nazywa.
Jak do tej pory bez problemow zadnych - tfu tfu zeby nie zapeszyc:buzki:
no to jestem pod wrażeniem bo plastikowy łucznik nie dałby rady... w takim razie nie pozostaje nic innego jak w poniedziałek udać się do lidla a w międzyczasie wystawic maszynę na allegro :) tudzież tablicę
Ja od kilku dni wertuję wszystko na temat tej maszyny i jak dotąd nie znalazłam opinii, które byłyby bardzo negatywne. Nawet fundacja Warentest opublikowała dosyć pozytywne wyniki testów (napisali, że ma kilka drobnych wad w stylu że dźwignia do opuszczania stopki jest mała, pokrętła ciężko chodzą itp. - ale że poza tym to okazja dla początkujących). Mogę poszukać linka - tyle, że to po niemiecku.
Co do Marchewkowej - widać, że ten opis jest na bieżąco edytowany - choćby po informacji na temat pedału. Marchewkowa udziela się też na temat tej maszyny na forach i nadal na niej z powodzeniem szyje. Jeżeli więc wierzyć Marchewkowej - ona jest zadowolona.
To prawda, ze pokretla ciezko chodza, ale z czasem sie troszke wyrabiaja. Ja na poczatku to zupelnie nie moglam przekrecic gornego pokretla od zmiany sciegow. Musialam wstawac od maszyny i robic to na stojaco!!! Ale teraz juz jest ok.

59 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.